Profi boksz: Fury győzelemmel tért vissza, bunyó a lelátón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.10. 09:02
null
Tyson Fury győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben (Fotó: AFP)
Győzelemmel tért vissza a ringbe két és féléves kihagyás után Tyson Fury, akinek ellenfele, az albán Sefer Seferi a negyedik menet után feladta a mérkőzésüket. Las Vegasban Terence Crawford megfosztotta váltósúlyú WBO-övétől Jeff Hornt.

A 10 menetesre kiírt találkozó csalódást keltően alakult, ugyanis sem a színvonal, sem pedig a tempó nem érte el a várt szintet, ráadásul az albán öklöző egyel alacsonyabb kategóriából, azaz cirkálósúlyból érkezett, így fizikálisan sem tudta felvenni a versenyt Furyval.

A teljesen egyoldalú és kifejezetten unalmas találkozó – amelyet sokan máris a 2018-as év legrosszabb mérkőzésének kiáltanak ki – a 4. felvonást követően ért véget, miután Seferi és segédei feladták a további küzdelmet.

A Manchester Arenát megtöltő tízezer néző nemcsak Furyék meccsét figyelhette, hanem a közben a lelátón kialakuló bunyót is. Phil Edwards, a mérkőzés vezetője türelmetlenül szólt rá a két bokszolóra, hogy ne a lelátón történteket figyeljék, hanem folytassák a mérkőzést.


Szombat este sokkal komolyabb meccset is rendeztek, méghozzá Las Vegasban, ahol Terence Crawford elvette Jeff Horntól a WBO váltósúlyú világbajnoki övét.

A mérkőzés a 9. menetben ért véget, ekkor a kihívó a padlóra küldte a címvédőt. Horn ugyan felállt és folytatódott a küzdelem, de a mérkőzésvezető még azelőtt véget vetett a találkozónak, hogy Horn újra a földre került volna.

A meccs végéig 155 Crawford-találatot számoltak össze 50 Horn-ütéssel szemben.

www.profiboksz.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik