Profi boksz: „Ez a legnagyobb pofátlanság, amit hallottam”

Vágólapra másolva!
2017.09.03. 10:20
Néhány héttel ezelőtt fantasztikus teljesítményt nyújtva, 7. menetes TKO-val rendezte le aktuális ellenfelét, Miguel Marriagát a WBO nagypehelysúlyú bajnoka, Vaszil Lomacsenko (9–1–0, 7KO). Akkor Bob Arum, mondhatni, ódákat zengett az ukrán klasszisról, és egyenesen Muhammad Alihoz hasonlította a ringbeli teljesítményét – Guillermo Rigondeaux edzője pofátlanságnak tartja a promóter hasonlatát.

A Top Rank feje, Bob Arum azon dolgozik, hogy összehozza Lomacsenko számára a kubai Guillermo Rigondeaux (17–0–0, 1 no cont., 11KO/TKO) elleni csúcsmeccset és egyre biztosabbnak tűnik, hogy december 9-én ez meg is valósulhat. Rigondeaux edzője, Pedro Diaz nevetségesnek találja Arum kijelentéseit, és tiszteletlenségnek tartja, hogy Alihoz hasonlítja az ukránt.

„Ez a legnagyobb pofátlanság, amit valaha promótertől hallottam. Hogyan is hasonlíthatná Lomacsenkót Alihoz? Próbálja felfuttatni Vaszilt, de én ezt nem veszem meg. Ez egyszerűen tiszteletlenség. Azt sem értem, hogy miért tartják ilyen nagyra, hiszen Rigondeaux-hoz képest rengeteget kell még tanulnia. Súlycsoportoktól függetlenül, amikor a boksz művészetéről beszélünk, olyanok jutnak eszünkbe, mint Floyd Mayweather, Andre Ward, Terence Crawford vagy Mikey Garcia és csak valahol a listán jóval lejjebb találjuk Lomacsenkót” – nyilatkozta Pedro Diaz.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik