Profi boksz: Erdei ellenfele majdnem befürdött a mérlegelésen

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2014.03.07. 19:08
null
Dzsomardasvili (balra) majdnem befürdött <br />a mérlegelésen (Fotó: Hegedüs Gábor)
Nem akarom a hölgyeket megsérteni, de nem valószínű, hogy a nőnapi szaunaprogram miatt tolakodtak a férfiak a Kecskeméti Fürdő előcsarnokában péntek délután öt óra tájban. Aztán alig negyed órával a hivatalos program, a mérlegelés kezdete után egy bozontos mellszőrzetű grúz, Salva Dzsomardasvili is jegyet váltott a „melegedőbe&quot; – de menjünk sorba...  

Alig néhány perccel a kezdés előtt a Bokszvilágszervezet (WBO) európai alelnöke, Kovács István oldalán belépett az impozáns létesítmény előcsarnokába főnöke, Paco Valcárcel, a testület Puerto Ricó-i elnöke.

„Kokó meghívására már majdnem egy hete Budapesten tartózkodom. Szakmai kérdésekről beszélgetünk, de jut idő golfozásra is, és az sem titok, úgy időzítettem az utazást, hogy megnézzem Erdei Zsolt mérkőzését no meg persze az egész gálát. Vasárnap már utazom haza, amit sajnálok, mert Budapestben még gyönyörködnék” – nyilatkozta Valcárcel, majd névjegyével, a hamisíthatatlan kacsintással leült az asztalhoz.

Csendben folyt a mérlegelés a Ferobox Event szombati gálája előtt, amelyet szombaton a Messzi István Sportcsarnokban rendeznek. Illetve ez így nem pontos, mert amikor bemutatták Fritz Sduneket, Erdei edzője Németországban érezhette magát, olyan nagy ováció fogadta. A kispehelysúlyú címmérkőzés két résztvevője közül a grúz Giorgi Gacsecsalidze 55 kiló 20 dekát nyomott, ellenfele Bedák Zsolt tíz dekával könnyebben mérlegelt. A nagyváltósúlyú Kovács Attila és ellenfele, a szintén grúz Giorgi Ungiadze is simán bemért, aztán következett a meglepetés.

A WBO félnehézsúlyú Európa-bajnoki övéért Erdei ellenlábasa, a mosolygós medve, Dzsomardasvili 79.80 kg-t nyomott, ezzel 40 dekával átesett a súlyhatáron. Madárnál 78.60-at mutatott a mérleg. A grúz még egyszer próbálkozott, ekkor már nagyobb tumultus volt a műszernél, amely nem kegyelmezett, ugyanannyit mutatott. Kovács István pedig kimondta a verdiktet. „Dzsomardasvilinek két órája van, hogy ledolgozza a súlyfelesleget." Ekkor már a grúz kezébe nyomtak egy szaunajegyet, úgyhogy Dzsomardasvili elmondhatja, benne volt a nőnapi buliban.

„Biztos vagyok benne, hogy a grúz hozza a súlyát” – mondta Erdei, aki 2009 januárjában már átélt hasonlót: Magdeburgban ellenfele, a kihívó Jurij Barasjan 70 dekával átesett a súlyhatáron, Madár másnap felszabadultan, parádés bunyóval a ringben is győzött.

Majd' órányi szaunázás után Dzsomardasvili mindössze tíz dekát fogyott, de másfél órás kínlódás után 79.40-nel hozta a súlyát.

Mindenki legnagyobb örömére.

PROFI ÖKÖLVÍVÁS, FEROBOX EVENT GÁLA
A PROGRAM

Mészáros Tibor–Laki Róbert pehelysúly 4 menet
Daniel McShane (ír)-- Kassai Ignác nagypehelysúly 4 menet
Dankó Tamás–Baranyi Richárd félnehézsúly 6 menet
Bogdan Mitic (szerb)-- Kelemen Balázs nagyközépsúly 6 menet
Patryk Litkiewicz (lengyel)–Nagy Lajos Márk középsúly 10 menet a WBO junior vb-övért
Ivica Bacuin (horvát)–Juan Carlos Gómez (kubai) cirkálósúly 10 menet WBO nemzetközi bajnoki címért
Giorgi Gacsecsiladze (grúz)--Bedák Zsolt kispehehelysúly 10 menet WBO Európa-bajnoki cím
Giorgi Ungiadze (grúz)--Kovács Attila nagyváltósúly 6 menet
Salva Dzsomardasvili (grúz)--Erdei Zsolt félnehézsúly 10 menet WBO

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik