Profi boksz: Csak a dagadt hasam és a kopasz fejem látják – Fury

Vágólapra másolva!
2020.02.23. 11:54
null
Tyson Fury mindenképp összecsapna Anthony Joshuával (Fotó: Getty Images)
A vasárnap hajnalban Deontay Wildert simán legyőző Tyson Fury úgy véli, már csupán egy Anthony Joshua elleni mérkőzés hiányzik a karrierjéből.

 

A brit ökölvívó ezt azok után mondta el, hogy Wilderre meglepően könnyedén szinte megalázó vereséget mért – az amerikai kétszer is padlózott, majd a bíró a hetedik menetben leintette a mérkőzést, amikor Tyson Fury sarokba szorította a lábán már alig álló amerikait.

„Mindenkinek megmondtam, hogy a Gypsy King visszatér a trónra – idézi a BBC Furyt. – Az utolsó csatánk után leírt mindenki, mikor le voltam fogyva, ráadásul túledzett állapotban voltam. Egy romboló vagyok. Nem is volt ez annyira rossz ilyen rossz párnaöklökkel, nem? Én olyan vagyok, aki megtartja a szavát. Megmondtam Wildernek, az edzőinek, az egész világnak: kiütésre készülök. Ennek megfelelően edzettünk.”

„Azért beszélek így, mert tudom, miről van szó. Az emberek leírtak, csak azt látták, hogy nagy dagadt hasam és kopasz fejem van, azt gondolták, bokszolni sem tudok. Wilder most a legjobb Tyson Furyval bunyózott, mindketten a legjobb formánkban vagyunk. Gondolom, Deontay visszavágót szeretne majd, tudom, hogy ő is egy harcos, én pedig állok elébe” – vélekedett Fury, hozzátéve, hogy tulajdonképpen már csak egy találkozó hiányzik a karrierjéből.

„Akad még egy vén fickó a tó körül, aki talán szeretne tőlem egy kis csiklandozást – célzott Fury honfitársára, Anthony Joshuára. – Ha ez megtörténik, akkor ennyi lenne, kiteljesedne a profi pályafutásom.”

Deontay Wildernek a szabályok értelmében 30 napja lesz arra, hogy hivatalosan is visszavágót kérjen Tyson Furytól. Eddie Hearn, Anthony Joshua menedzsere mindenesetre már most jelezte: amennyiben ez nem történik meg, mindent megtesz azért, hogy sor kerüljön a Fury–Joshua mérkőzésre.

Ha a csúcstalálkozót össze tudják hozni, az lehetne az első bunyó, ami után mind a négy nehézsúlyú szervezet övét egy bokszoló birtokolja.

„Ezt a meccset tető alá kell hoznunk. Nem lesz több lehetőség arra, hogy két brit csatázzon a négy szervezet vitathatatlan nehézsúlyú világbajnoki címéért. Először viszont Wildernek kell döntenie, kér-e visszavágót. Nem hinném, hogy túl sokakat érdekelne már az a harc, de meglátjuk, kérvényezi-e. Már beszéltem erről Joshuával, ő szeretné a Fury elleni mérkőzést. Egyáltalán nem tart Furytól és ő akar lenni a vitathatatlan bajnok” – mondta el a Talksportnak Hearn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik