„Most már önmaga lehet, és az emberek egészen más oldalát láthatják majd” – mondta az egyik interjúban a tréner, hozzátéve, hogy az első dolog, amit munkakapcsolatuk során megállapított Furyval kapcsolatban az, hogy eltökélt, bátor sportoló, aki mindig tartja magát ahhoz, amit elképzel.

A 29 éves öklöző még veretlen, 25 győzelmet számlál a profik között, és 2015 novemberében Vladimir Klicsko legyőzésével a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka lett.

Azóta viszont nem lépett ringbe, mert mentális problémákkal küzdött, és kétszer is lemondta a visszavágót. Később kiderült, hogy egy ellenőrzés során kokaint találtak a mintájában, a brit profi bokszért felelős szervezet (BBBC) pedig – aznap, amikor lemondott címeiről – felfüggesztette versenyzési jogát.

Fury nem sokkal ezek után egy interjúban bevallotta, hogy mániás depresszióval küzd, ezért fogyaszt alkoholt és kábítószert, de teljesítményfokozót sosem használt. Egy 2015 februári mintájában ugyanakkor nandrolon nyomaira bukkantak.

Fury hamarosan visszatérhet a ringbe, mivel decemberben megszüntették a felfüggesztését.