Álvarez (szemben) taktikus, okos bunyóval győzött az amerikai Daniel Jacobs ellen (Fotó: BxBomber)

 


Az Álvarez–Jacobs mérkőzés forgatókönyve nagyjából aszerint alakult, ahogy azt Álvarez tervezhette. Az IBF-bajnok amerikai a nagy ütésre várt, miközben a mexikói szorgos hangya módjára gyűjtögette a találatokat és ezzel a meneteket. Amikor Jacobs célt ért, és bevitt egy-két nagyobb ütést, Álvarezt akkor sem tudta megrendíteni, a mexikói a maga tempójában bokszolt tovább.     

Óriási fölénybe ugyan nem került Álvarez, mert Jacobsnak is voltak jobb periódusai, néhány menetet meg is nyert az amerikai. Sőt, a Sky Sports szakértője, a korábbi nagyközépsúlyú Calr Froch például 115:115-ös döntetlenre adta meccset, de a hivatalos döntnökök nagyjából azt az az eredményt hozták ki, amit a meccs képe alapján várni lehetett.

A még mindig csak 28 éves Álvarez egyhangú pontozással győzött – ketten 115:113-mal, egy pontozó 116:112-vel adta neki a meccset –, így megvédte a WBC és a WBA világbajnoki címét és megszerezte az IBF övét is. Ez pedig azt is jelenti, hogy a középsúlyban már csak egy szervezet, amelynél nem Álvarez a király: a WBO világbajnoka a veretlen amerikai, Demetrius Andrade (27–0, 17 KO/TKO) – legalábbis egyelőre...