Ökölvívó ob: súlycsoportonként ketten maradtak, pénteken döntőznek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.06. 22:48
Különösebb meglepetés nélkül száguldott el a finálékig a budapesti ökölvívó országos bajnokság, amely elődöntőinek már a Gerevich Aladár Sportcsarnok adott otthont.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Harcsa Zoltán (75 kg) mérkőzés nélkül kvalifikálta magát a pénteki aranycsatába, ám ott már igencsak oda kell tennie magát, mert vívott már izzadságos meccset a nigériai apától és magyar anyától származó szegedi Oroyovwe Isaac ellen, aki Cservenka Róbertet múlta felül. Hámori Ádám (91 kg) ellenben úgy is favoritja a nehézsúlynak, hogy csütörtökön lépett először ringbe, és ez a meccse sem ment végig Rácz József ellen. Szaka István egy Virbánt, Gábort már legyőzött, a döntőben a testvér, Martin vár rá 52 kg-ban, az 56 kilósok között meg csemege lesz Csóka Nándor és Bundovics István összecsapása. Kovács Richárd és Fodor Milán a 64 kg aranyérméért harcol a fináléban, ez is óriási csatának ígérkezik, akárcsak a 69 kg Vadász András–Kozák László mérkőzése. Bár hagyományosan igaz, hogy az aranyéremért már mindenütt kiélezett a csata, az ob átlagszínvonalát messze felülmúló ütközetek várhatók.

Szomorú ugyanakkor, hogy a jobb években (és olyan nagyon messzire azért nem kell visszamennünk az időben) a kizárólag férfiak számára megrendezett bajnokságokon volt annyi nevező (130), mint 2018-ban a két nem egyesített tornáján. Avagy a sportágba áramló, minden korábbit felülmúló állami pénzek nemcsak az eredményességben, de egyelőre a tömegesítésben sem vezettek eredményre. Kár.

Pénteken 15 órától tíz férfi és kilenc női súlycsoport döntőire kerül sor a Gerevich Aladár Sportcsarnokban, a női 81 kilós kategóriában az egyetlen nevező miatt nem rendeznek mérkőzést az ob-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik