Ökölvívó Eb: Nagy és Ungvári is kiesett

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.06.05. 14:32
A 49 kg-os súlycsoportban szereplő Ungvári István és az 56 kg-os Nagy Krisztián is kikapott szerdai negyeddöntőjében, ezzel számukra véget ért a minszki ökölvívó Európa-bajnokság.

Azt már a szerdai versenynap előtt lehetett tudni, hogy mindkettejüknek óriási bravúrra lenne szüksége az elődöntőbe kerüléshez, ugyanis Ungvárinak a 2010-es Eb-győztes, kétszeres olimpiai bronzérmes ír Patrick Barnes, míg Nagynak a szintén ír, a londoni játékokon második, a legutóbbi két világbajnokságon harmadik John Joe Nevin volt az ellenfele.

Előbb a kedd este szép győzelmet aratott Nagy lépett szorítóba, s tulajdonképpen egy pillanatig sem volt esélye Nevin ellen. A magyar csapat tájékoztatása szerint az ír egyhangú pontozással (30–24, 30–27, 30–25), megérdemelten jutott a pénteki elődöntőbe.

Ungvári egészen más meccset vívott Barnesszal. A magyar csapat tájékoztatása szerint a hajdúsámsoni öklöző élete talán legjobb meccsét produkálta szerdán, esélyesebb riválisát végig hajtotta, s egészen kiváló bokszával meg is lepte. Az egyébként kiváló öklözőnek számító Barnes orrából a meccs hajrájára már folyt a vér, többször ápolták is, ám nem léptették le, a pontozók pedig – a magyar tábor megrökönyödésére – 2:1 arányban (28–29, 30–27, 28–29) a nevesebb írt hozták ki győztesnek, s juttatták tovább.

A szerdai folytatásban előbb Harcsa Zoltán (75 kg) lép kötelek közé a szerb Alekszandar Drenovak ellen, majd az esti programban Kalucza Norbert (52 kg) az azeri Elvin Mamisadával, Varga Miklós (60 kg) pedig az olasz Donato Cosenzával csap össze az elődöntőért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik