Az esetről a Mail on Sunday számolt be, a lap szerint Fury és unokatestvére, Hughie 2015-ben pénzt kínált egy gazdálkodónak. Ugyanis mindkét bokszoló doppingtesztje pozitív lett, és azt állították, hogy a tiltott szer fertőzött hússal került a szervezetükbe. A gazdálkodónak kellett volna igazolnia, hogy az általa szállított vaddisznóhús tartalmazhatott doppinglistán szereplő anyagot. Furyék azonban nem fizették ki a beígért 27 500 eurót (kilencmillió forint), ezért a gazdálkodó nyilvánosságra hozta az esetet.

„Mérlegeljük a bizonyítékokat, és ha szükséges, megindítjuk az eljárást” – reagált az esetre a brit doppingellenes ügynökség (UKAD).

Frank Warren, Fury menedzsere visszautasította a vádakat.

A 206 centis brit bokszoló 2015 novemberében Volodimir Klicsko legyőzésével a Bokszvilágszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka lett. Majd mentális problémákkal küzdött, és kiderült, hogy egy ellenőrzés során kokaint találtak doppingmintájában, ezért – aznap, mikor lemondott címeiről – felfüggesztették versenyzési jogát.

Fury egy interjúban bevallotta, hogy mániás depresszióval küzd, ezért fogyaszt alkoholt és kábítószert, de azt mondta, teljesítményfokozót sosem használt. Egy 2015 februári mintájában ugyanakkor nandrolon nyomaira bukkantak. Fury 2018 júniusában visszatért, idén februárban pedig technikai KO-val legyőzte az amerikai Deontay Wildert, ezzel ő lett a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka.