Ökölvívás: Tyson kihívást intézett az UFC legjobbjához

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.22. 20:47
Sajátos kihívást intézett a profi ökölvívás élő legendájának számító Mike Tyson a kevert harcművészet (MMA) legismertebb szervezeténél, a UFC-nél félnehézsúlyban bajnok Jon Joneshoz, mondván, a ketrecharcos csak akkor kereshet tömérdek pénzt, ha vele bokszol a szorítóban.

„Azt állítjátok, hogy a UFC sokkal népszerűbb, mint a boksz? Hogy tényleg értékesebb?” – idézte az Essentially Sports a nyolcvanas-kilencvenes évek nehézsúlyú amerikai világbajnokát, az 53 évesen ringkarrierjének újrakezdését a tavasszal bejelentő Tysont, aki szerint egy UFC-bajnok sosem lesz gazdagabb egy elit bokszolónál.„Azt állítjátok, hogy a UFC sokkal népszerűbb, mint a boksz? Hogy tényleg értékesebb?” – idézte az Essentially Sports a nyolcvanas-kilencvenes évek nehézsúlyú amerikai világbajnokát, az 53 évesen ringkarrierjének újrakezdését a tavasszal bejelentő Tysont, aki szerint egy UFC-bajnok sosem lesz gazdagabb egy elit bokszolónál.

„Ahhoz, hogy 100 millió dollárt keressen, Conor McGregornak is Floyd Mayweatherrel kellett megmérkőznie” – emlegette fel Mike Tyson az ír MMA-szupersztár példáját, aki 2017-ben a kötelek között, a profi boksz szabályai szerint vívott meccsen kiütéses vereséget szenvedett az ökölvívástól veretlenül visszavonuló amerikai klasszistól.

„Ha Jon Jones nagy pénzt akar, kénytelen lesz velem megütközni” – fűzte hozzá Tyson.

Jones még hétfőn reagált Tyson kijelentésére, feltételesen elfogadva a bokszoló kihívását: „Harcolok veled a ringben, ha megígéred, hogy utána kiállsz velem egy igazi csatára a mi ketrecünkben. Mivel tisztellek, megígérem, hogy semmidet sem töröm el...” – írta a 32 éves Jon Jones Instagram-üzenetében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik