A 29 éves ökölvívó Manchesterben lép szorítóba, ellenfele egyelőre nem ismert.

A 206 centis Fury még veretlen, 25 győzelme van a profik között, és 2015 novemberében Vladimir Klicsko felülmúlásával lett a Bokszvilágszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka. Azóta viszont nem lépett ringbe, mert mentális problémákkal küzdött, és kétszer is lemondta a visszavágót. Később kiderült, hogy egy ellenőrzés során kokaint találtak a doppingmintájában, a brit profi bokszért felelős szervezet pedig – aznap, amikor lemondott a címeiről – felfüggesztette a versenyzési jogát.

Fury nem sokkal ezek után egy interjúban bevallotta, hogy mániás depresszióval küzd, ezért fogyaszt alkoholt és kábítószert, de teljesítményfokozót sosem használt. Egy 2015. februári mintájában ugyanakkor nandrolon nyomaira bukkantak.

Fury felfüggesztését decemberben szüntették meg. Az IBF, a WBA és a WBO övét jelenleg honfitársa, Anthony Joshua mondhatja magáénak, aki az amerikai Deontay Wilder legyőzésével szeretné begyűjteni a Bokszvilágtanács (WBC) címét is. Ezután következhetne a mesés bevétellel kecsegtető Fury–Joshua mérkőzés.