Ökölvívás: Szaka István kikapott, nem szerzett olimpiai kvótát

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.03.16. 20:27
Az 52 kilogrammban szereplő Szaka István nem szerzett kvótát hétfőn este a londoni európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótornán, mivel látványos meccsen kikapott az ír Brendan Irvine-tól.

Az FTC sportolója valósággal nekirontott jóval esélyesebb riválisának, aki ezüstérmet nyert a 2015-ös Európai Játékokon, majd két évvel később bronzot az Európa-bajnokságon.

A viadal honlapjának közvetítése alapján Szaka óriási iramot diktált az első három percben, rengeteget ütött és kifejezetten sokszor találta el az érezhetően meglepett riválisát. Irvine-nak ekkor csak felvillanásai voltak, Szaka egyértelműen jobbnak tűnt, ennek ellenére az öt pontozóból négy az írt látta jobbnak és csak egy a magyart.

A pihenő jót tett az ír versenyzőnek, aki a második menetben már lényegesen összeszedettebb volt, átvette az irányítást, rengeteget ütött és számtalanszor talált is. Szaka ebben a szakaszban visszafogottabb tempóban bokszolt, és bár így is voltak tiszta ütései, de a ringben riválisa akarata érvényesült.

A harmadik menetben Szaka bátran bokszolt, látványos meccset vívott Irvine-nal, aki érvényesítette a papírformát és megérdemelten nyert egyhangú pontozással.

A torna utolsó magyar fellépője Gálos Roland, aki Szakához hasonlóan a tokiói kvótáért lép ringbe az 57 kilósok nyolcaddöntőjében.

A szombaton kezdődött, 11 naposra tervezett viadal a szervezők hétfői döntése szerint az esti programmal zárul a koronavírus-járvány terjedése miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik