Ökölvívás: Mindenki győztes, aki sportol - Erdei Zsolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.26. 18:01
null
Erdei Zsolt úgy véli: akit a boksz élménye megfogott, azt soha el nem engedi (Fotó: NS-archív, Török Attila)
Immár az amatőr ökölvívásban is kiépítik az akadémia-rendszert, és az egyik fő bázisnak, a Madárfészeknek Újpest ad otthont. Az Erdei Zsolt nevével fémjelzett akadémia rövidesen megkezdi a működését. A népszerű ökölvívó irányítja majd a szakmai munkát az újpesti önkormányzat által biztosított létesítményben, amiből Wintelmantel Zsolt polgármester szavait idézve, 2015-re ultramodern sportcentrum válik majd.

 

Végre az ökölvívás is akadémiai tantárgy lesz, ráadásul a legjobb tanárok tanítják majd az ifjúságot. Rövidesen ugyanis több városban elkezdik működésüket az ökölvívó akadémiák, melyek működését jelentős önrésszel támogatják a városi, valamint a megyei önkormányzatok is. A legnagyobb akadémiai központnak, az Erdei Zsolt vezetésével induló Madárfészeknek Újpest ad otthont, és a létesítményben a tervek szerint ötven-száz gyerek tanulhatja az ökölvívást. A főváros negyedik kerülete nem először bizonyítja az elmúlt években, hogy elkötelezett híve a sportnak.

„Nemcsak az élsport, hanem a tömegsport és az egészséges életmód is fontos a számunkra. Saját uszodát építünk, iskolák és óvodák udvarán építettünk sportpályákat. Az államtól átvettük a Szilágyi úti atlétikai és tornacentrumot, melynek a felújítása most zajlik. Az UTE-vel kialakított közös együttműködés keretein belül több műfüves pályát hoztunk létre. Odafigyelünk a kerületben élők sportolási lehetőségeire, egészséges életmódjára, talán nem véletlen, hogy az idei Kihívás Napján Újpest lett a legsportosabb város” – árulta el Wintelmantel Zsolt.

Újpest polgármestere úgy véli, a Madárfészek befogadása éppen a kerület eddigi sportkoncepciójába illeszkedik.

„Kifejezetten jól esik nekünk, hogy egy olyan klasszis, mint Erdei Zsolt éppen Újpesten adna vissza valamit abból a szeretetből és tiszteletből, amit ő kapott az emberektől. Mi a létesítményt biztosítjuk a kiválasztott fiatalok edzésére, sportolására, míg az ott dolgozó szakemberek pedig Zsolt vezetésével kialakítják a működés feltételeit. Hosszú távra tervezünk, hiszen az első időszak közös üzemeltetése után bízom abban, hogy 2015-re a Madárfészek az ökölvívó szövetség támogatásával az ország egyik legszebb ultramodern sportcentrumává válik” – jelentette ki Újpest polgármestere.

Erdei Zsolt elmondta, a Madárfészek Ökölvívó Akadémia tervszerűen kívánja mindazoknak a sportolni vágyóknak – azon belül is az ökölvívás utánpótlásában kiemelkedően szereplőknek – az igényét kielégíteni, akik ennek a sportnak a hívei.

„Tudom, hogy az, aki rendszeres testedzést végez, sportol, az önmaga teljesítményét fokozza, személyiségét formálja, életmódját alakítja, ellenfelét és társát tiszteletben tartja, a kudarcokat elviseli. Azt vallom, mindenki győztes, aki sportol. Hiszem, hogy akit a boksz élménye megfogott, azt soha el nem engedi. Hisz aki egyszer felment a szorítóba és ott megállta a helyét, az már győztese volt a küzdelemnek, ha nem is a mérkőzés végén, de legbelül, önmagában bizonyosan. Hiszem, hogy az ökölvívás – mint a világ egyik legszebb küzdőjátéka – összekapcsolja az embereket, versenyzőket, szurkolókat, nézőket, barátokat, családokat egyszóval mindenkit, akik ebben a játékban valamilyen formában részt vesznek” – fogalmazott Erdei Zsolt.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik