„Mindig nagyszerű, amikor az ember eltakarítja az útjából a kötelező kihívóit. Ők olyanok, mint a legyek, állandóan az ember fülénél zümmögnek” – nyilatkozott szokott, lekezelő stílusában következő riválisáról Wilder, miután a menedzsmentje bejelentette, hogy május 18-án a brooklyni Barclays Centerben rendezik meg az összecsapást.

A 41. profi meccsére készülő Wilder december elején a brit Tyson Furyval mérkőzött, és döntetlennel őrizte meg vb-címét. Ezzel ugyan elveszítette a hibátlan mérlegét (39 győzelem, 1 döntetlen), viszont megőrizte a veretlenségét a profik között.

Breazeale (20 győzelem, 1 vereség) a Puerto Ricó-i Carlos Negron decemberi legyőzésével vált a WBC kötelező kihívójává, kedden pedig azonnal válaszolt a címvédő sértő szavaira.

„Alig várom, hogy ezzel a tuskóval végre a ringben találkozhassak. Szereti a saját hangját, folyton csak beszél, beszél és beszél. Épp itt az ideje, hogy belépjünk a kötelek közé és megküzdjünk egymással” – mondta a 33 esztendős kihívó, aki eddigi egyetlen vereségét 2016-ban szenvedte el a brit Anthony Joshua elleni találkozón, melyen a WBA, az IBF, a WBO és az IBO világbajnoki címe volt a tét.