Felipe Orucuta (Fotó: Twitter)

 

A korábbi világbajnok Zab Judah Cletus Seldinnel mérte össze az erejét a New York államban található Veronában, az NABA betöltetlen kisváltósúlyú címéért kiírt csata pedig a 11. menetben ért véget utóbbi sportoló TKO győzelmével.

A leállítás pillanatában még nem tűnt úgy, hogy komolyabb sérülés érte volna a 41 éves Judah-t, azonban az amerikai nem érezte jól magát, így kórházba szállították. Az első hírek még arról szóltak, hogy Judah kómába is esett, azonban ezt később a család cáfolta, és egyben elmondták, a volt világelső – aki nem kevesebb, mint 300 fejre mért ütést szenvedett el a találkozón – ugyan átesett egy kisebb agyvérzésen, de magánál van, kommunikál, eszik, sőt sétálgat is a kórházban. 

A másik bokszolóról sajnos nincsenek megnyugtató hírek. A mexikóban megrendezett Jonathan Javier Rodriguez és Felipe Orucuta közti WBC FECOMBOX nagylégsúlyú címmérkőzés a tizedik felvonásban fejeződött be, miután a vezetőbíró véget vetett az egyoldalú küzdelemnek. A vesztes Orucuta azonnal elveszítette az eszméletét, és ami még súlyosabb, leállt a szíve, így a ringben kellett újraéleszteni. Az átmeneti stabilizálást követően Orucutát kórházba szállították, és egy életmentő műtét keretében vérrögöt távolítottak el az agyából.


A 33 éves mexikói bokszoló jelenleg is kómában van, a jelentések szerint továbbra is kritikus az állapota. 

www. profiboksz.hu