Ökölvívás: Kovács Richárd világbajnokot vert Debrecenben

P. I.P. I.
Vágólapra másolva!
2020.02.06. 19:41
A debreceni 64. Bocskai István ökölvívó-emlékverseny elődöntője előtt többen is megsérültek, Kovács Richárd viszont megverte a világbajnokot.

Bár Szűcs Szabina kikapott orosz ellenfelétől az elődöntőben, szépen bokszolt. Nagy Tímea, a nagy debreceni kedvenc viszont a szépség mellett, eredményesen is, legyőzte kazah ellenfelét, így első magyarként ő jutott be a pénteki fináléba, ahol egy kemény orosz hölgy vár rá.

A férfiaknál öt bunyósunk is versenyben volt a döntőbe jutásért. Itt azonban sorra jöttek a rossz hírek: Harcsa Zoltán és Hámori Ádám ellenfele is meccs nélkül jutott döntőbe, ugyanis Harcsának a könyöksérülése nem tette lehetővé, hogy ringbe lépjen, Hámorinak pedig a szeme sérült meg. Gálos Roland szorítóba lépett, és a debreceni torna eddigi legjobb meccsét produkálta indiai ellenfelével – a mérkőzésvezető a végén megérdemelten emelte magasba a magyar öklöző kezét. Ellenfele a fináléban a már profiként is bemutatkozó és három meccse után veretlen francia Samuel Kistohurry lesz – ha már az AIBA lehetővé teszi, hogy a hivatásosok is kesztyűt húzhassanak, és nemcsak a Bocskain, de a tokiói kvótákért is.

A nyíregyházi Kovács Richárd is rég volt ilyen motivált, aminek meg is lett az eredménye: döntő a 63 kilósoknál. Ráadásul a francia Sofiane Oumihát gyűrte le, aki három éve világbajnok, Rióban olimpiai ezüstérmes volt. Ebben a súlycsoportban akár a totális magyar finálé is összejöhetett volna, de Fodor Milán a vállsérülés miatt nem állt ki az elődöntőre.

„Minőségi ökölvívást vártam és azt is s kaptam a mieinktől, de a döntőkre is ezt várom. Nincs kitűzve, hogy hány aranyérmet szeretnék látni, de mindig jó, ha minél több van belőlük, ráadásul ez egy fontos verseny. Ha pedig előrébb tekintünk, a négy évvel ezelőtti olimpiához képest Tokióra magasabb kvótaszámot kapott Európa. Ettől nem lett könnyebb a kvalifikáció, de az esély azért nagyobb” – vélekedett a jelenről, a közeli és a távolabbi jövőről a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Balzsay Károly.

A legközelebbi jövő már pénteken íródik: 17 órától három magyarnak szurkolhatunk az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik