Ökölvívás: Kovács István is aláírta a székely kezdeményezést

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.05.03. 10:04
null
Kovács István is támogatja a Székely Nemzeti Tanácsot (Fotó: Földi Imre)
Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó is aláírta a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését, hogy az Európai Unió a jövőben sokkal jobban figyelembe vegye a különböző régiók nemzeti jellegzetességeit, mint jelenleg. A május 7-ig tartó gyűjtés célja, hogy a nemzeti kisebbségek önállóan is pályázhassanak uniós forrásokra.

„Ha csak egy picit is együtt érzel a határainkon kívül élő magyar emberekkel, akkor írd alá te is... én megtettem” – írta Facebook-oldalán Kovács István.

Korábban a magyar válogatott négy, Székelyföldön született jégkorongozója, Bartalis István, Becze Tihamér, Sofron István és Adorján Attila beszélt a kezdeményezés jelentőségéről, illetve Bölöni László is megosztotta gondolatait. Csatlakozott a kezdeményezéshez Hosszú Katinka is.

A Székely Nemzeti Tanács még tavaly annak érdekében kezdeményezett aláírásgyűjtést, hogy Európa hagyományos nemzeti közösségei, köztük a székelység is megtarthassák identitásukat a saját szülőföldjükön. Ha május hetedikéig összejön hét tagállamból legalább egymillió aláírás (vasárnap 10 óráig 455 171 gyűlt össze), úgy az uniós kohéziós források elosztásánál a jövőben a különböző régiók nemzeti jellegzetességeit is figyelembe kell venniük a brüsszeli döntéshozóknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik