Ökölvívás: Kelemen Balázs interkontinentális bajnok

SZ. I.SZ. I.
Vágólapra másolva!
2013.05.18. 23:12
null
Said Mbelwa nem adta olcsón oda a bőrét Kelemen Balázsnak (Fotó: Korponai Tamás)
A kecskeméti Ferobox Event szombat esti záró mérkőzésén a 34 éves Kelemen Balázs (18–0, 12) egyhangú pontozással (98:91, 97:92, 100:90) legyőzte a tanzániai Said Mbelwát (22–11, 5), és megszerezte a WBO nagyközépsúlyú interkontinentális bajnoki övét.

 

Noha eredetileg másik tanzániai, Karama Nyilawila ellen bokszolt volna, Kelemen Balázs nem tűnt felkészületlennek. A 34 évesen élete első címmérkőzésén bokszoló győri bunyós nem tűnt feszültnek a nagyobb tét miatt. Nem is lehetett persze ilyesmin gondolkodni, hiszen a beugró Mbelwa egy-egy kósza ütése kifejezetten veszélyes volt. Ha ezt Kelemen magától nem tudta volna, a közönségből már a negyedik menetben figyelmeztették. Pedig nem is volt rá szüksége, végig fegyelmezetten bokszolt, és végül pontozással győzött.

A 29 éves Bedák Zsolt még csak másodszor lépett ringbe azt követően, hogy három év kihagyás után visszatért. Márciusban „újoncként" még nem volt igazán elégedett magával, ezúttal viszont kívülről is látszott rajta, hogy sokkal felszabadultabb. Pedig a szombatra neki rendelt Andrej Sztaljarcsuk (9–17–2, 1) szívósabbnak tűnt, mint a két hónappal korábban legyőzött másik fehérorosz, Anton Bekis. Az ötödik menetben Bedák egy-egy kombinációjával így is megrendítette ellenfelét, más kérdés, hogy ha kicsit pontosabb, akkor nem kellett volna végigbokszolnia az ezt követő három percet. A lényeg, hogy így is az ő kezét emelték a magasba, ráadásul a fehérorosz fejére mért ütéseivel kifejezetten nagy hatást gyakorolt az első sorban ülőkre.

Nagy Lajos Márk (14–0–0, 8) és Kovács „Vipera" Attila (29–4–0, 18) viszont már korábban végzett. Előbbi 22 évesen már 14. mérkőzését vívta meg veretlenül a profik között – technikai K. O.-val győzte le a szerb Nikola Misicset (16–19–1, 7) –, Kovács esetében pedig az is kisebb csoda, hogy láthattuk a ringben. A 38 éves oroszlányi bokszoló ugyanis 2009-ben már bejelentette visszavonulását, de olyan, mint Bud Spencer, nem bírta ki, hogy ne osszon ki még néhány pofont. Rácz Félix sportágba történő visszatérése pedig új lendületet adott neki, amiről Zoran Didanovics (16–25–0, 8) közvetlen közelről szerezhetett élményeket. A negyedik menetben már túl közel merészkedett, Kovácsnak pedig nem kellett több, egy balhoroggal kiütötte.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik