Ökölvívás: hat magyar jutott döntőbe a Bocskai-emlékversenyen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.02.08. 18:12
null
A nap meccsét Harcsa Zoltán vívta, és nyerte meg (Fotó: NS-archív, Szabó Miklós)
Hat magyar jutott be a szombati finálékba az 57. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny pénteki elődöntőiből, melyekben a válogatott alapemberei kifejezetten jó teljesítményt nyújtottak.

 

A nap meccsét a londoni olimpián ötödik Harcsa Zoltán (75 kg) vívta, aki a torna egyik legjobb bokszolóját, a 2010-es Eb-győztes orosz Artyom Csebotarjevet győzte le óriási csatában. Szántó Imre tanítványa balegyeneseivel a meccsen szinte végig rendre eltalálta riválisa fejét, ám a sikerhez még ennél is többre volt szükség. A képzett és erősebbnek tűnő Csebotarjev ellen Harcsa bátran vállalta az ütésváltásokat is, így nagyon élvezetes és szoros csata alakult ki a ringben.

Az első menetet Harcsa, míg a másodikat riválisa nyerte egy ponttal, így az utolsó három perc döntött, melynek első felében a magyar boksza érvényesült, a hajrában viszont Csebotarjev kerekedett felül. Végül Harcsa 24-23-ra győzött úgy, hogy a meccs során többször is szabálytalankodó – mélyre ütő – oroszt egyszer intették.

„Huh, megvertem egy oroszt életemben először, ráadásul ez a srác Eb-győztes” – mondta lihegve meccse után a kispesti öklöző, aki a döntőben az olasz Raffaelle Munnóval csap majd össze. Megjegyezte: „nagyon kemény gyerek volt, az első jobbkezesét még mindig érzem”.

Nagyszerűen bokszolt a 2010-es moszkvai Eb magyar győztese, a 69 kg-os Bacskai Balázs is, aki a szlovák Patrik Rajcsányit kétszer is megrendítette, s ugyan kiütnie nem sikerült, végül fölényes, 13-6-os pontozással győzött.

Szintén ott lesz a szombati döntőben a két hajdúsámsoni, Ungvári István (49 kg) és a londoni olimpikon Varga Miklós (60 kg). Előbbi Sárga Attilát verte 19–15-re, utóbbi pedig Fodor Milánnál volt – sokkal – jobb (23-9).

A nehézsúlyban (91 kg) két magyarért izgulhatott az Oláh Gábor utcai csarnok közönsége, ám csak egyikük szerzett örömöt. A 81 kg pekingi ötkarikás ötödikje, Szellő Imre szoros csatában, 14-11-re legyőzte a kínai Vang Hszüan-hszüant, a kétszeres Eb-harmadik Darmos Józsefet azonban nagyon megverte az orosz Alekszej Jegorov, aki már az első menetben véget vetett az összecsapásnak.

A hatodik magyar döntős Szőrös Márk lesz (56 kg), miután Nagy Krisztián nem állt ki ellene.

A szombati döntők 15.00 órakor kezdődnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik