Ökölvívás: gála Papp László születésnapjára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.25. 09:07
null
Balról Jerzy Jakobsche, a Lengyel Olimpiai Bizottság tagja, Csisztu Zsuzsa, a gála háziasszonya, Dorotha Pietrzykowska-Nawrot, ifjabb Papp László, Jolanta Pietrzykowska és ifjabb Papp László felesége (Fotó: Feja Box Promotion)
„Aki minőségi pofont akar, nyugodtan jöjjön Magyarországra” – jegyezte meg egykor a csak rá jellemző csibészséggel Papp László, aki hétfőn lenne 93 éves.

 

 

A háromszoros olimpiai bajnok magyar bokszlegendára, s korábbi egyik legnevesebb lengyel ellenfelére, az 1956-os melbourne-i olimpián vele elődöntőt vívó Zbigniew Pietrzykowskira emlékeztek a hétvégén hét nemzet ökölvívói a Kistarcsán rendezett In memoriam Papp László vs Zbigniew Pietrzykowski elnevezésű amatőr és profi gálán, amit a Feja Box Promotion szervezett.

Sikerült vendégül látni a lengyel nemzeti hősnek számító, olimpiai ezüst- és kétszeres bronzérmes, négyszeres Európa-bajnok Zbigniew Pietrzykowski lányait, Dorothát és Jolantát, akik nagy meghatottsággal meséltek a gála másik díszvendégének, ifjabb Papp Lászlónak a két legenda közötti példátlan tiszteletről.

A szombatra eső lengyel–magyar barátság napján, Marcin Bobinski, a Lengyel Nagykövetség sajtóattaséja arról mesélt, mennyire univerzális nyelv a sport és micsoda kitűnő lehetőség a két nemzet közötti szoros barátság további elmélyítésére. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Sárfalvi Péter, az EMMI sportért felelős helyettes államtitkára, Erdei Zsolt, a MÖSZ elnöke és Habsburg György, a MOB nagykövete.

(Fotó: Feja Box Promotion)
(Fotó: Feja Box Promotion)

 

A kistarcsai sportcsarnokban telt ház előtt zajlott a gála, a profi mérkőzéseket az osztrák–magyar amatőr válogatottak párharcai váltották. A WBF női vb-övéért kiírt tízmenetes összecsapást pontozással Majláth Bianka nyerte Bóka Kamilla ellen, míg az est főmérkőzésén, nagyszerű hangulat közepette ifj. Berki Ferenc Kovács Ákost győzte le a 4. menetben TKO-val.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik