Ifjabb Balzsay Károly, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta: a debreceni verseny fontos állomás az ökölvívók felkészülésében, hiszen a Bocskai az év első komoly nemzetközi megmérettetése.

A szakember hozzátette, a legjobb magyar bokszolók várhatóan szorítóba lépnek majd, egy nagy hiányzó azonban biztosan lesz: Harcsa Zoltán a könyökműtétje után még nincs százszázalékos állapotban, szerepeltetése kockázatos lenne.

A tavalyi viadalon aranyérmes három magyar idén megvédheti a címét, hiszen 64 kilogrammban Nyéki Georgián, 69 kilogrammban Bacskai Balázs, a 91 kilogrammos súlycsoportban pedig Sávoly Gergő egyaránt indul majd, de ott lesz a Bocskain a hajdúsámsoniak két válogatottja, Varga Mikós (60 kg) és Bernáth István (+91 kg), illetve a debreceni Nagy Bence (91 kg) is.

A legnépesebb külföldi csapattal, 10-10 ökölvívóval a lengyelek és az ukránok érkeznek. Képviselteti magát többek között Anglia, Csehország, Fehéroroszország, Grúzia, Németország, Oroszország, Törökország, Szlovákia és Szlovénia is, de Izraelből, Örményországból, Walesből és Monacóból ugyancsak jön egy-egy versenyző.

A mezőny legnagyobb sztárja a britek 49 kilogrammban induló Európa-bajnoki ezüstérmese, Harvey Horn, illetve a szintén Eb-ezüstérmes lengyel Igor Jakubowski, aki 91 kilogrammban bokszol.

Idén először a gyengébbik nem képviselői is ringbe szállnak az emlékversenyen. Összesen 24 női öklözőt láthat a közönség.

A 61. Bocskai-emlékverseny február 8-án, szerdán a selejtezőkkel kezdődik a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, az elődöntőket pénteken, a döntőket pedig szombaton rendezik meg. A diákok 300, a felnőttek 600 forintért válthatnak belépőt, a 14 évnél fiatalabb gyermekek és a nyugdíjasok pedig ingyen tekinthetik meg a küzdelmeket.