Ökölvívás: érik a Harcsa–Cservenka aranycsata az ob-n

L. P. I.L. P. I.
Vágólapra másolva!
2019.12.04. 20:50
Már valamennyi összecsapáson a bajnoki érem volt a tét a Madárfészek Akadémián, meglepetés továbbra sem született.

A két nem küzdelmeiben csütörtökre nyolc plusz tíz súlycsoportban 64-en maradtak versenyben, miután a hölgyeknél négy kategóriában már csak a finálé van hátra. Szerdán már a kiemeltként kezdő válogatottak többsége is ringbe lépett, és valamennyien meglepetés nélkül tudták le a negyeddöntőt.

Így például Fodor Milán (Vasas – ő az egri Könnyű Richárddal az egyik legjobb elődöntőt bokszolhatja) vagy éppen Kovács Richárd (NYVSC) 63 kg-ban. Egyet Harcsa Zoltán (Vasas) és Cservenka Róbert (Pécs) is lépett a középsúlyú álomdöntő felé, ha összejön kettejük aranycsatája, az a péntek egyik slágermeccse lesz. De addig még az előbbinek az ifibajnok Mester Somán (Hell FC), míg az utóbbinak az öt évvel ezelőtt még 69 kg-ban magyar bajnok nagykanizsai Benkő Lászlót megverő kőbányai Oroyovwe Isaacon kell túljutnia. A nehézsúlyú Hámori Ádámra (Fitt-Box Kőszeg-Bük) is érdemes figyelni, aki két menetet sem bokszolt bemutatkozásképpen, hiszen a ceglédi Lakatos Kristóf edzője feladta a mérkőzést.

„Az első napihoz hasonlóan a negyeddöntőben sem született meglepetés, akiknek van nemzetközi rutinjuk, hozták a kötelezőt – értékelt Balzsay Károly szövetségi kapitány. – Ugyanakkor a csütörtöktől nagy csatákat várok, ekkor a már látott válogatottak mellett az ötvenkét kilós srácokra is érdemes lesz figyelni.”

A dobogósok már nem a Madárfészek Akadémián, hanem a Körcsarnokban fényesíthetnek érmeiken, az új helyszínen a birkózóválogatott szőnyegei helyére ring épül, és az elődöntőket 14 órától rendezik – ahogyan Csötönyi exelnök mondaná: mostantól baltával választják a frizurát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik