Boksz: Erdei helyettese legyőzte a nyugdíjba menő Muriqit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.02. 11:45
A promóterek eredeti elképzelései szerint január 31-én Erdei Zsolt csapott volna össze West Orange-ben Elvir Muriqivel, azonban az ismert okok miatt a magyar bunyós nem vállalta a mérkőzést, és helyette az ausztrál Blake Caparello ugrott be, aki aztán legyőzte, egyben nyugdíjba is küldte ellenfelét.

 

A találkozóig veretlen Caparello élt a kínálkozó lehetőséggel, és 10 menetben, egyhangú pontozással (98:92, 98:92, 100:90) legyőzte koszovói származású, de amerikai állampolgárságú riválisát a félnehézsúlyú összecsapáson. Muriqi – aki pályafutása hatodik vereségét volt kénytelen elkönyvelni – a mérkőzés után bejelentette visszavonulását.

A 48 éves Oliver McCall újra hírt adott magáról –
nem is akármilyent (Fotó: Reuters, archív)
A 48 éves Oliver McCall újra hírt adott magáról – nem is akármilyent (Fotó: Reuters, archív)

Nem mindennapi győzelmet aratott a tegnap este Lengyelországban a 48 éves nehézsúlyú veterán Oliver McCall (57–13, 37 K.O.).

Az „Atombika” becenevű amerikai bunyós, aki már egyszer a legendás Lennox Lewis kiütésével beírta nevét a profi ökölvívás nagykönyvébe, ezúttal a korábban veretlen lengyel Marcin Rekowskit (12–1, 10 K.O.) múlta felül szoros pontozással. Bár az nem számít ritkának manapság, hogy negyven feletti veteránok megtréfálnak veretlen feltörekvőket, ennek a találkozónak az igazi érdekessége az volt, hogy Rekowski tavaly májusban McCall fiát, Elijah McCallt (12–3–1, 11 K.O.) verte technikai K.O.-val.

Bár kiütnie nem sikerült a lengyelt – akit azért a harmadik menetben padlóra küldött egyszer –, a karizmatikus veterán minden bizonnyal így is csaknem harminc éve tartó profi karrierje egyik legédesebb győzelmét aratta. Érdekes módon a találkozó eredményét először fordítva közölték, a hazai bunyóst hirdetvén győztesnek. A gálán a szebb napokat is látott brit Danny Williams (45–21, 34 K.O.) gyors, első menetes technikai K.O.-vereséget szenvedett a helyi Andrzei Wawrzyk (28–1, 14 K.O.) ellen.

GOLOVKIN KIÜTÖTTE ADAMÁT
A kazah Gennagyij Golovkin a hetedik menetben technikai K.O.-val legyőzte a ghánai Osunamu Adamát, és ezzel megvédte a Boksz Világszövetség (WBA) középsúlyú világbajnoki címét Monacóban. Golovkin sorozatban 16. alkalommal nyert kiütéssel, és tizedszer őrizte meg trónját. A profik között a mérlege makulátlan: 29 győzelem, és ebből 26-ot K.O.-val nyert meg. Kihívója 22 diadal mellett most kapott ki negyedszer. (MTI)

Negyedik profi mérkőzését is idő előtti győzelemmel hozta az olimpiai aranyérmes brit Anthony Joshua (4–0, 4 K.O.). A remek adottságokkal rendelkező, 24 éves brit klasszis ellenfele Dorian Darch (7–3, 1 K.O.) volt. A bátran próbálkozó walesi bunyós már az első menet végén komoly bajban volt, a második menetben pedig néhány keményebb beszedett pofon után le is léptette a vezetőbíró, kihirdetve Anthony Joshua technikai K.O.-győzelmét.

www.profiboksz.hu


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik