Ökölvívás: „Canelo” Álvarez negyedik súlycsoportjában is bajnok lett

Vágólapra másolva!
2019.11.03. 08:39
null
KO-val győzött a mexikói (Fotó: bbc.co.uk)
Magyar idő szerint vasárnap hajnalban, Las Vegasban mérkőzött meg egymással a Bokszvilágszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki övéért a mexikói Saul „Canelo” Álvarez és az orosz Szergej Kovaljov. A találkozó a 11. menetben ért véget, amikor Álvarez kiütötte orosz ellenfelét, s ezzel a váltósúly, a nagyváltósúly és a középsúly után negyedik súlycsoportjában is világbajnoki címet szerzett.

Kovaljov számára már a meccset megelőző napon a mérlegelés sem ment zökkenőmentesen, csak másodjára tudta hozni a 79.5 kg-os súlyhatárt. A középsúly 29 éves mexikói királya azonban két csoportot ugorva is gond nélkül hozta a súlyát, és ez a könnyedség a mérkőzésen is jól látszott.

A 36 éves orosz ugyanis fizikumából adódó előnyét nem tudta kihasználni, a meccs során szinte végig Álvarez osztotta ki a nagyobb pofonokat, s a találkozó 11. menetében – némileg váratlanul – egy balossal „összekócolta” Kovaljov lábait, majd jobbal pontot rakott a meccs végére.

Ezzel a kiütéssel a mexikói negyedik súlycsoportjában is világbajnok lett, így rászolgált a mértékadó boxrec.com súlycsoportoktól független világranglistáján elfoglalt első helyére.

A KIÜTÉS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik