Rácz Félix tájékoztatása szerint a tavaly profinak állt ökölvívó az első pillanattól uralta az ukrán Dmitro Szemerin elleni meccset. A középsúlyú Bacskai nagy verést mért riválisára, akinek a harmadik menetre eltört az orra és a szeme alatt is sérüléseket szenvedett, így az egyoldalú küzdelmet a mérkőzésvezető beszüntette. Bacskai ezzel megőrizte makulátlan mérlegét, míg Szemerin 13 győzelme és egy döntetlenje mellett az ötödik vereségét szenvedte el.

„Balázsnak át kellett állnia a profi bokszra, de úgy tűnik, egyre jobban belerázódik. Nagyon biztatóan teljesít” – mondta az MTI érdeklődésére Rácz, aki hozzátette: nagy álma vált valóra azzal, hogy a Partiumban is gálát rendezhetett.

A több mint 800 férőhelyes nagyváradi Trade Center már az esemény kezdetére megtelt. A magyar versenyzők közül a profik között ezúttal debütáló Hegyi Barnabás az első menetben kiütötte ellenfelét, míg Darmos József a harmadik menetben technikai KO-val múlta felül bosnyák vetélytársát. A Darmoshoz hasonlóan cirkálósúlyú Tóth Tamás számára nem sikerült jól a gála, ugyanis pontozással kikapott grúz riválisától.