Ökölvívás: Andy Ruiz a túlsúlyában bízik Joshua ellen

Vágólapra másolva!
2019.06.01. 14:10
Tíz kilóval nehezebb, mégsem a kihívó Andy Ruiz Jr. az esélyese a magyar idő szerint vasárnap hajnali címmérkőzésnek, amelyet a nehézsúlyú amerikai bokszoló a négy világszervezetnél is bajnok brit Anthony Joshuával vív New Yorkban.

A szombati mérlegelésen derült ki, hogy a csaknem 122 kilós Ruiz tudatosan „hizlalta fel” magát, mondván, leginkább a túlsúlyában s az ezzel párosuló nagyobb ütőerőben bízhat jóval magasabb és hosszabb karú riválisával szemben. A kihívó beugrónak számít, mivel Joshua eredendően Jarrell Millerrel csapott volna össze a Bokszvilágszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) öveiért, ám az amerikai ökölvívó március közepén fennakadt a doppingellenőrzésen.„hizlalta fel” magát, mondván, leginkább a túlsúlyában s az ezzel párosuló nagyobb ütőerőben bízhat jóval magasabb és hosszabb karú riválisával szemben. A kihívó beugrónak számít, mivel Joshua eredendően Jarrell Millerrel csapott volna össze a Bokszvilágszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) öveiért, ám az amerikai ökölvívó március közepén fennakadt a doppingellenőrzésen.

A Madison Square Gardenben zajló meccsre Ruiz kiváló mérleggel állhat ki, hiszen eddigi 33 mérkőzéséből 32-t megnyert, 21-et kiütéssel, egyetlen vereségét 2016 decemberében az új-zélandi Joseph Parker elleni WBO-címmeccsen szenvedte el.

A szintén 29 éves Joshua, aki veretlen profiként (22 mérkőzésből 22 győzelem, egy híján mind KO), először lép szorítóba az Egyesült Államokban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik