Ökölvívás: „Állok elébe” – Erdei Zsolt elnök akar lenni

Vágólapra másolva!
2017.02.13. 17:43
null
Erdei Zsolt a Magyar Ökölvívó-szövetség elnöke szeretne lenni (Fotó: Földi Imre, archív)
Erdei Zsolt, a WBO korábbi félnehézsúlyú világbajnoka a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy szívesen lenne a Magyar Ökölvívó-szövetség elnöke. A 42 esztendős sportember bejegyzését tartalmi változtatás nélkül tesszük közzé.

„Kedves Sportbarátok, Kollégák!

Bizonyára Ti is tapasztaljátok, hogy a magyar ökölvívás soha nem látott mélyponton van. Ennek számos oka lehet, amit mielőbb orvosolni szükséges annak érdekében, hogy szeretett sportágunk újra régi fényében tündökölhessen. Az utóbbi hetekben meglepően sokan biztosítottatok arról, hogy teljes mellszélességgel mellettem álltok, amennyiben elvállalom a Magyar Ökölvívó-szövetség elnöki posztját. Ez a tény amellett, hogy hihetetlen jó érzéssel tölt el, arra is ösztönzött, hogy átgondolva a kérdést, elhatároztam magam és szívesen állok elébe ennek a nemes és felelősségteljes feladatnak.

Akik ismernek engem, azok tudják, ez az elhatározás azt jelenti, hogy minden követ megmozgatva azon leszek, hogy a szakma, a klubok és edzők segítségével legjobb tudásom szerint, új, arra alkalmas szakmai és támogatói elnökséget, valós jogkörrel és felelősséggel felruházott edzői és etikai bizottságot felállítva tegyünk rendet a sportágunkban! Rengeteg dolgot kell együtt átgondolnunk és megoldanunk szakmai és erkölcsi szinten egyaránt. Ennek érdekében elengedhetetlen a közös konzultációk sorozata, valamint a helyes út együttes kijelölése.

Csötönyi csak Erdei javára mond le

„Nem cáfolom a híreket, de kijelentem, hogy csak Erdei Zsolt javára vagyok hajlandó lemondani az elnöki posztról, mert benn megbízom, és becsületes, tisztességes embernek tartom – nyilatkozta az MTI-nek hétfő este Csötönyi Sándor. – Már egy ideje gondolkozom ezen. Mindig az volt a célom, hogy olyasvalaki vegye át a posztot, aki a sportágból érkezik, és fontosnak tartom, hogy főállású elnöke legyen a szövetségnek. Ha bárki mással kellene megküzdenem a tisztségért, vállalnám. Ami engem illet, később sem fogok hátat fordítani a boksznak.”

Valószínűleg arról is értesültetek, hogy a jelenlegi elnökkel megállapodtunk abban, hogy átadja az elnöki széket, mivel ő is ezt a lehetőséget látja a legjobb megoldásnak. Erre a megoldásra azonban a szövetség alapszabálya nem ad lehetőséget. Ezért ezt vagy egy összehívott rendkívüli közgyűlés keretein belül, vagy a soron következő éves közgyűlés napirendi pontjai közé felvetetve tudjuk elérni. Számos olyan kérdés vagy inkább lehetőség lehet, amire nyilván mindenki kíváncsi. Ezért azt javaslom, konzultáljunk és együtt oszlassuk el a kételyeket, és tegyünk meg mindent azért, hogy mielőbb elkezdhessük azt a munkát, ami valódi eredményeket, dicsőséget hoz sportágunknak.

Köszönöm a bizalmat!” – írta Madár a Facebook-oldalán.

Ifj. Balzsay Károly szövetségi kapitány úgy vélekedett, tudatos, felépített, megújulást akaró misszió zajlik a sportágban. „Egy küldetés, amiben sokan benne vagyunk, és most már lehet azt mondani, hogy tömegek állnak mögöttünk. A mostani magyar amatőr ökölvívás belülről akar megújulni, szeretné először a vezetőségváltást” – nyilatkozta az m4sport.hu oldalon.

Hozzátette, ismerik a szükséges jogi folyamatokat, ezért bíznak benne, hogy a tervezett változások néhány héten belül lezajlanak.

Csötönyi Sándor 1996 óta vezeti a szövetséget, jelenlegi mandátuma 2020-ig szól. A Nemzeti Sport hétfői számában úgy fogalmazott, valóban elgondolkodott a folytatáson, és tényleg beszélt Erdei Zsolttal a jövőről, de arról szó sincs, hogy őt nevezte meg utódjául, mert „még nincs Csötönyi-kérdés”.

„Minden körülményt rendbe szeretnék tenni, és ha ezen túl vagyunk, akár Erdei Zsolt is lehet a magyar ökölvívás első embere” – fogalmazott az elnök, akinek kizárólagos joga a MÖSZ rendkívüli tisztújító közgyűlésének összehívása. Legközelebb – áprilisban – csupán évi rendes közgyűlés lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik