Ökölvívás: „Alábecsültem Mayweathert, csalódtam magamban”

Vágólapra másolva!
2019.01.02. 14:11
null
A japán kick-boxos egy pillanatig sem bánja, hogy elfogadta a kihívást (Fotó: AFP)
A Floyd Mayweather elleni ökölvívó-mérkőzésen villámgyorsan padlózó Naszukava Tensin elmondása szerint alábecsülte ellenfelét, és csalódott magában. A japán kick-boxos ugyanakkor egy pillanatig nem bánja, hogy elfogadta a kihívást.

 

Mint ismert, a 41 éves korábbi ökölvívó-klasszis Mayweather alig több mint két perc alatt lerendezte kettejük összecsapását, a 20 éves japán háromszor is padlót fogott, mielőtt bedobták a törülközőt.

A bunyó hivatalossá válását követően boldog voltam, ugyanakkor kicsit aggódtam is – mondta a japán kick-boxos, aki az Instagram-oldalán szabadkozott a vereségét követően. – Csalódtam magamban, mivel úgy gondolom jobban is teljesíthettem volna. Ugyanakkor szembenézek a tényekkel és továbbra is állok elébe minden kihívásnak. Megtanultam, hogy nem dolgoztam elég keményen ahhoz, hogy kiérdemeljem ezt a lehetőséget. Ezt a vereséget arra használom fel, hogy fejlesszem magam és előrelépjek ebben az évben.”

A négy kilóval nehezebb Mayweatherhöz hasonlóan saját sportágában Naszukava is veretlen, ez a kiütés nem számít bele a japán hivatalos mérlegébe. Ő egyébiránt egy pillanatig sem bánja, hogy elfogadta a kihívást.

„Amikor megkaptam az ajánlatot, egy szempillantás alatt elfogadtam
– mondta az MMA világában is küzdő Naszukava. – Úgy gondoltam, ez egy életre szóló lehetőség, és bár voltak jelentős eltérések az eddigi eredményekben és a súlycsoportban, úgy éreztem, nem szabad megfutamodnom, vállalnom kell a kihívást. A felvezetés ellenére csak most tudatosult bennem, milyen nagyszerű is Mayweather. Alábecsültem őt. Megígérem, hogy elérem a szintjét.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik