Ökölvívás: A szakítás igazi oka, hogy Erdei túl sok pénzt akart - Kohl

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.29. 13:56
null
Klaus-Peter Kohl szerint Erdei kis pénzért ment Amerikába (Fotó: Hegedüs Gábor)
Erdei Zsolt mohósága miatt romlott meg a kapcsolat a magyar ökölvívó és a német Universum Box-Promotion klub kapcsolata, s szakított a két fél 2010-ben – állítja Klaus-Peter Kohl, a klub korábbi vezetője, aki évekig hallgatott a két fél kapcsolatáról.

Erdei Zsolt olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok ökölvívó 2000. november 6-án kezdte profi pályafutását a hamburgi központú Universum Box-Promotion versenyzőjeként. 2010-ben azonban megszakította a kapcsolatot a klubbal. Hogy miért ment tönkre az együttműködés, arról eltér Erdei és Kohl véleménye. Madár, ahogy már a korábbi években többször is elmondta, a klubot okolja, amiért nem azt a karriert futotta be, amire képes lett volna. Kohl azonban a bokszoló mohóságának számlájára írja az együttműködés kudarcát.

„A szakítás igazi oka, hogy túl sok pénzt akart, a legutolsó meccseiért 450-500 000 eurót ajánlottam, de ő 600 000-at akart, amit meg is kapott" – vallotta a klub volt vezetője a Sport Klubnak adott interjújában, s azt is elárulta, hogy Madár később televíziós interjúkban letagadta magas összegű fizetését.

Erdei a nagyobb nevek reményében az Egyesült Államok felé vette az irányt, és tétlen éveiért korábbi munkáltatóját tette felelőssé. Az ökölvívót azonban többször érte az a vád, hogy túlságosan is biztosra ment, így az összecsapásait inkább a hatékonyság, mint a látványosság jellemezte.

„Látványos volt, ahogy bokszolt, de annyira nem, hogy több pénzt érjen a bunyója. Aztán elment Amerikába kis pénzért. Hogy miért hagyta el az Universumot? Nem volt oka, senki nem fizet neki többet – fejtette ki véleményét Kohl. – Csak hallottam a legutóbbi meccseiről, nem láttam őket, de hol tart most Erdei? Összesen nem keresett kint annyit, mint itt egy meccsel, ráadásul hármat le is mondott.”

A Sport Klub 20.45-től a Meztelenül magazinban sugározza a Kohllal készített interjút.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik