Ökölvívás: a román és a szlovák válogatott is Budapestre érkezik

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.10.13. 10:43
Négy Nemzet Tornája néven nemzetközi ökölvívó-viadalt rendez a hétvégén a Magyar Ökölvívó-szövetség Budapesten, ahol a román, a horvát és a szlovák válogatott vendégeskedik majd.

Balzsay Károly szövetségi kapitány az M4 Sport Sportreggeli című műsorában azt emelte ki, hogy a kétnapos verseny több célt is szolgál. A legfontosabb, hogy a válogatottnál számításba vett magyar bokszolók nemzetközi mérkőzéseket vívjanak, ezen felül pedig a magyar szövetség szeretné tovább erősíteni a sportdiplomáciai kapcsolatokat a környező országokkal.

A szakvezető szerint különösen a horvát és a román csapat számít erősnek, de a szlovákoknál is lesz egy-két igazán komoly versenyző. Mindezek ellenére abban bízik, hogy öklözői minél több szép győzelmet aratnak majd.

„Az a fontos, hogy bokszolóink lelkesek, harcosak legyenek. Ha most kisebb technikai vagy taktikai hibákat vétenek, az egy ilyen felkészülési versenyen belefér” – nyilatkozta Balzsay.

A hétvégi viadal a magyar ökölvívók szempontjából nem csupán a későbbi nemzetközi megméretésekre jelent majd felkészülést, hanem a decemberi országos bajnokságra is, amely a kapitány szerint már egyértelműen benne van bokszolói fejében.

A Négy Nemzet Tornájának mérkőzései szombaton és vasárnap is 16 órakor kezdődnek az újpesti Halassy Olivér Sportcsarnokban, az eseményről mindkét nap összefoglalót sugároz majd az M4 Sport.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik