Joshua nagy fölényben volt Takam ellen (Fotó: Twitter)

 

Anthony Joshua a mérkőzés nagy részében fölényben bokszolt Carlos Takam ellen, és bár lehet azon vitatkozni, hogy le kellett-e léptetni a 10. menetben az ütéseket sorozatban kapó franciát, mert nem tűnt még védekezésre képtelennek, a brit megérdemelt sikeréhez kétség sem férhet.

Joshua így továbbra is hibátlan, és mind a 20 meccsét KO/TKO-val nyerte meg.

 

 

MENETRŐL MENETRE – ÖSZEFOGLALÓ

Takam az első gongszótól folyamatos mozgásban volt, nem állt meg egy pillanatra sem jóval nagyobb ellenfele előtt, így nem adva esélyt annak, hogy elengedje hatalmas bombáit.

Joshua kedvetlennek tűnt a mérkőzés elején, támadásai lassúnak és pontatlannak bizonyultak, és lábon is rendkívül lomhán mozgott (karrierje legnehezebb súlyával mért be  a szerk.), mondhatni, cammogott Takam után. A nem túl eseménydús nyitó etap után a 2. menetben Takam egy beugrással befejelte Joshua orrát, ami azonnal vérezni kezdett.

A 4. menetben Takam jobb szemöldöke felszakad, majd nem sokkal később egy szűk balhorogtól padlózott a francia. Joshua nem tudta igazán megfogni, viszont a folyamatosan Takam szemébe csordogáló vér jelentősen megnehezítette a dolgát, de a sarokban dolgozó segédek remek munkát végeztek, és többnyire kontroll alatt tudták tartani a vérzést.

A 7. menetben Takam másik szemöldöke is felszakadt, majd a 10. menetben egy Joshua-akciót követően Phil Edwards vezetőbíró kivette Takamot a küzdelemből, és beszüntette a találkozót (TKO).

NSO/profiboksz.hu