NS Panaszláda: bunyósaink Eb-útja nem a legjobban indult

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.14. 09:15
Aktuális, sőt kényes ügy, felvetés, vélemény, vita, azaz minden olyan téma, amely foglalkoztatja a sportért rajongókat, bekerül a Nemzeti Sport nem napi rendszerességgel jelentkező rovatába. A válasz reményében mi minden kritikát, panaszt, észrevételt továbbítunk annak, akit illet. A kérdés ezúttal a következő: Veszélybe került a magyar ökölvívó-válogatott Eb-szereplése azzal, hogy nem ért le Tatára a busz, amely a repülőtéri transzfert bonyolította volna le?

 

Délelőtt tízkor annak rendje és módja szerint gyülekeztek a magyar ökölvívó-válogatott és a stáb tagjai a tatai edzőtáborban, hogy rövidebb busz-, majd valamivel hosszabb repülőutat követően megérkezzenek az idei Európa-bajnokság színhelyére, az ukrajnai Harkivba.

Ám a busz csak nem jött, s amikor ifjabb Balzsay Károly szakvezető kétségbeesetten érdeklődött, hol a jármű, kiderült, hogy gond támadt. Szerencsére az elnökválasztás után – Csötönyi Sándort Erdei Zsolt váltotta a vezető poszton – átalakult szövetségi apparátus időben intézkedni tudott.

„Amikor megkaptuk a hírt, hogy lerobbant a busz, azonnal keresni kezdtünk egy másik megoldást – mesélte érdeklődésünkre Dobrádi Zsolt, a Magyar Ökölvívó-szakszövetség (MÖSZ) szakmai igazgatója, korábbi válogatott bokszoló. – Több megoldást is kerestünk, s végül egy tatabányai bírókollégánk, Babai Sándor segítségével sikerült elég gyorsan egy helyi járművet, illetve sofőrt találnunk. Szerencsére eleve több időt kalkuláltunk mindenre, gondolva az esetleg előforduló hasonló problémákra, így a kellemetlenség ellenére úgy érkezett meg a csapat Ferihegyre, hogy még simán elérte az eredetileg tervezett repülőjáratot.”

Valóban elérte, majd Isztambulon keresztül Harkivba is eljutott, így nincs akadálya, hogy a nyolc magyar bunyós a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon megcélozza a nyolc közé jutást, s ezzel a világbajnoki szereplés kivívását, illetve a dobogót.

A tatai buszra várakozás pedig jelentéktelen kis epizóddá vált, amire nehéz lesz fogni a sikert vagy a kudarcot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik