Lennox Lewis gúnyolódott Vladimir Klicskóval

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2013.10.06. 18:26
null
Klicsko meccse nem tetszett a szakmának (Fotó: Action Images)
Vladimir Klicsko (61–3–0, 51 K. O.–T. K.O.) élete egyik legcsúnyább mérkőzésén egyhangú pontozással győzte le Moszkvában Alekszandr Povetkint (26–1–0, 18), ezzel a 37 éves ukrán nehézsúlyban a WBA, a WBO, IBF és az IBO világbajnoki öveinek birtokosa. Povetkin elvesztette veretlenségét. A moszkvai összecsapás színvonalában, izgalmakban és látványában is elmaradt a várakozástól.

A szakma fanyalogva fogadta a látottakat. A német Bild „Kiklopfolták Putyin kedvencét" címmel számolt be a meccsről, Derek Chisora, aki 2012-ben Vitalij Klicskótól szenvedett vereséget szűkszavúan csak ennyit mondott: „Ez nem ökölvívás volt, hanem birkózás." A Sauerland-istálló (Povetkin klubja) menedzsere, Kalle Sauerland fel volt háborodva Klicsko ringbeli alakításától: „Egy átlagos bokszolót már rég diszkvalifikáltak volna, Povetkin hősiesen küzdött, mint egy oroszlán."

Az „oroszlán", a vesztes orosz sportszerű volt: „Vitalij a világ legjobb bokszolója. Fair küzdelem volt, mindent beleadtam. A jövőben még többet kell edzenem." Klicsko, aki hatalmas balegyenesei mellett lökéseivel és fogásaival tűnt ki, így értékelt: „Nehéz összecsapás volt, Alekszandr nagy harcos. Nagy szíve van. Korábban akartam befejezni a küzdelmet, szerettem volna K.O.-győzelmet aratni."

Lennox Lewis, korábbi nehézsúlyú világbajnok volt a legkritikusabb: „Vladimir nem úgy bokszolt, ahogyan az egy bajnoktól elvárható. Mert egy bajnok megpróbálja kiütni az ellenfelét. Klicsko az utóbbi időben bizonyára túl sokat hallgatta a Támaszkodj rám című slágert...

Az ukrán világbajnok 15. címvédő mérkőzésén maradt veretlen, 2004. április 10-e óta nem kapott ki.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik