Küzdősportok: ismét lehetnek profi bokszmeccsek és MMA-gálák

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.04. 12:20
Zöld jelzést adott a profi mérkőzések és gálák rendezéséhez a ringekben zajló küzdelmek orvosi felügyeletét világszerte ellátó szervezet (ARP).

„Noha az összes kockázatot nem lehet kizárni a koronavírussal összefüggésben, óvintézkedéseket lehet foganatosítani a járvány terjedésének megakadályozására” – fogalmazott közleményében a szervezet, hozzátéve, hogy ezeket minden esetben meg is kell tenni, és fontos a rendszeres felülvizsgálat, illetve az új egészségügyi információk beépítése a védekezésbe.„Noha az összes kockázatot nem lehet kizárni a koronavírussal összefüggésben, óvintézkedéseket lehet foganatosítani a járvány terjedésének megakadályozására” – fogalmazott közleményében a szervezet, hozzátéve, hogy ezeket minden esetben meg is kell tenni, és fontos a rendszeres felülvizsgálat, illetve az új egészségügyi információk beépítése a védekezésbe.

Az ARP áprilisban azt javasolta, hogy az ökölvívó-mérkőzéseket és a kevert harcművészet (MMA) összecsapásait függesszék fel. Utóbbi szakág legrangosabb szervezete, a UFC már szombatra 12 mérkőzésből álló gálát tervez a floridai Jacksonville-be. Az ütközeteket zárt kapuk mögött vívják, de lesz televíziós közvetítés. Lenny Curry polgármester biztonságosnak és felelősségteljesnek minősítette az UFC tervét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik