A kilencvenes évek második felének telt házas rendezvényei óta eltelt nagyjából két évtized, és a jogtulajdonos Tasnádi Péter – olyanok támogatásával, mint a korábbi bokszelnök Csötönyi Sándor, a korábbi ökölvívó-kapitány Szántó Imre, a mérkőzésvezetőként és pontozóként az amatőrök, majd a profik között működő Dőry Miklós – most ismét ringbe szólítja a magyar küzdősportok legjobbjait.

Április 28-án este rég látott show-műsorral tér vissza az utcai harc Budapestre

A Papp László Budapest Sportarénában három súlycsoportban (70 kg, 90 kg, +90 kg), számos kísérőrendezvénnyel zajlik majd a hangzatos nevű Spártai Gladiátorok Éjszakája, amelyen egyebek mellett kötelek közé lép a kempó- és MMA-világbajnok Felföldi Szabolcs vagy az öklözőként három olimpiát megjáró, kétszer vb-, négyszer Eb-dobogón álló, ma már a K1-ben vitézkedő Káté Gyula is.

Aki saját bevallása szerint is stílust váltott („Mostanra rocker lettem…”), és feltett szándéka, hogy a 75 kg bajnokaként távozik a szorítóból. Ha így lesz, 3 millió forint ütné a markát, akárcsak a másik két győztesét.

Spártai Gladiátorok Éjszakája

Súlycsoportonként nyolcan vágnak neki 16 óra után a maratoni versenynek, a meccsek menetek nélkül 15 percig tartanak, ha mindkét fél állva marad, egyikük bírói döntéssel jut tovább. Bónuszként a WBF (Bokszvilágszövetség) nagyváltósúlyú interkontinentális övéért profi ökölvívó címmérkőzést is rendeznek Berki Ferenc (11–1, 5 KO-TKO) és a tanzániai Shadrack Ignas (16–6–2, 9 KO-TKO) között.

Április 28-án este rég látott show-műsorral tér vissza az utcai harc Budapestre

A program nemcsak a súlyos pofonok és rúgások miatt érdemes a figyelemre, hanem a sztárfellépők személye miatt is, hiszen közülük a BSW, G. w. M., Herczeg Dávid, Rico x Miss Mood, Igni vagy Essemm összesen több mint 100 millió YouTube-letöltéssel jelzi, hogy nem akárki a szakmában.