MMA: Mayweather elképesztő összeget tehet zsebre Japánban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.07. 19:51
null
Mayweather újabb elképesztő összeget tehet zsebre (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, nagy, egyben váratlan bejelentést tett Floyd Mayweather: napjaink legnépszerűbb ökölvívója újra visszatér a „nyugdíjból”, és szorítóba lép az év végén egy japán kick-boxos, Naszukava Tensin ellen. A tokyo-sports.co.jp azt is kiderítette, várhatóan mennyi pénzt kap Mayweather összecsapásért.

 

A hivatalos bejelentés értelmében Mayweather szorítóba lép Japánban a Rizin december 31-i gáláján a küzdősportszervezet veretlen kick-boxosa, az amerikainál 21 évvel fiatalabb, 20 esztendős Naszukava Tensin ellen. A Rizin MMA- és kick-boxmérkőzéseket szervez Japánban, ám azt még nem lehet tudni, hogy pontosan milyen szabályrendszerben küzdenek meg a felek.

A hivatalos sajtótájékoztatón a felek pénzdíjairól sem esett szó, a Tokyo Sports szerint azonban Mayweather 10 milliárd jenért, azaz nagyjából 25 milliárd forintért vállalta el, hogy újra a szorítóba lép. A beszámoló szerint ebből 7 milliárd jent a Rizin állna, míg a maradék 3 milliárdot a televíziós közvetítésekből befolyó összegekből fedeznék.

Összehasonlításképp álljon itt még egy adat: Mayweather állítólag 100 millió dollárért (28 milliárd forint) vállalta el a Manny Pacquiao elleni csatát, végül azonban csaknem 150 millió dollárral (42 milliárd forint) gazdagodott az összecsapás után.

FRISSÍTÉS: Floyd Mayweather az Instagramon – magyar idő szerint szerda este nyolc órakor – közzétett nyílt levelében arról számolt be, hogy senkivel nem egyezett meg Japánban, így az összecsapást nem rendezik meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik