Kovács István: Mayweather Rocky Marciano nyomában

Vágólapra másolva!
2013.09.15. 17:53
null
Kovács István szerint Mayweather esetében nem is a rekord megdöntése a nagy kérdés, hanem az: ki lesz a következő ellenfele
A mexikói Saúl Álvareznek (42–1–1, 30) még csak megszorítania sem sikerült az amerikai Floyd Mayweathert (45–0–0, 26 K. O.–T. K. O.) a Las Vegas-i profi bokszgála főmérkőzésén, bár az egyik pontozó meglepetésre döntetlenre hozta a meccset. A sportágat, azon belül aztán a profi világot is kiválóan ismerő Kovács István, valamint Rácz Félix azt kapta a meccstől, amit várt.
FLOYD MAYWEATHER: APÁM ZSENIÁLIS TAKTIKÁT TALÁLT KI

„Ez a képességekről szól, és én azért jöttem, hogy megmutassam ezt. Csak hallgattam a sarokban apámat (Floyd Mayweather Sr.-t, aki az edzője is az ifjabb Floyd Mayweathernek – a szerk.), aki zseniális taktikát talált ki, ezután odamentem, és beletettem a munkát” – idézte a mérkőzés után Floyd Mayweathert a bbc.com.

„Én nem tudom, hogyan lehet ellene bunyózni. Megpróbáltuk elkapni, de ő nagyszerű harcos, aki nagyon intelligens. Nem volt ellenszer vele szemben” – nyilatkozta a vesztes oldalon Saúl Álvarez az összecsapás után.

„Azt kaptam, amit vártam – reagált az nso.hu érdeklődésére Kovács István olimpiai bajnok, amatőr és profi világbajnok. – Mintha Mayweather semmit sem öregedett volna: képtelenség átütni a fedezékét. Egyoldalú meccs volt, roppant rossz pontozással. Hogy ezt valaki döntetlenre adhatta? Kicsit a Mayweather–Oscar De La Hoya meccsre emlékeztetett, kétezer-hétben is szorosabbra adták a pontozók az összecsapást, mint amekkora volt a különbség a valóságban. Vitathatatlan, hogy jelenleg Mayweather a világ legjobb bokszolója. A nagy kérdés, hogy megdönti-e Rocky Marciano veretlenül elért 49 győztes meccsel felállított rekordját. Dariusz Michalczewski és Larry Holmes is 48-48 győzelemig eljutott, de utána kikapott. Illetve a 45 győztes mérkőzés után talán Mayweather esetében nem is a rekord megdöntése a nagy kérdés, hanem az, találnak-e olyan ellenfelet, akit a közvélemény látni akar ellene?” – mondta Kokó.

Rácz Félixnek sem volt meglepetés a végeredmény. „Kicsit túlzónak éreztem a meccs előtti felkorbácsolt hangulatot. És azt is, hogy eljött az őrségváltás ideje. Mayweather zseniális volt! Elismerte, hogy apja remek taktikát dolgozott ki, de azért azt végre is kellett hajtani. Más kérdés, hogy Floyd olyan képességű bokszoló, hogy ez nem okozott neki nehézséget. Álvarez szinte meg sem tudta ütni. A mexikóit is meglepte a tehetetlensége, ezen az egy meccsen annyi luftot ütött, amennyit talán életében összesen. Mayweather imponáló bunyóval maradt a trónon – nyilatkozta a menedzser.

Összefoglaló

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik