Koronavírus: újabb fertőzések a londoni ökölvívó-kvalifikáción

Vágólapra másolva!
2020.03.26. 23:37
A Horvát Ökölvívó-szövetség bejelentette, hogy három tagja – egy versenyző és két edző –, aki a március 17-én félbeszakított londoni olimpiai kvalifikációs tornán részt vett, megfertőződött a koronavírussal.

Egy nappal korábban a török szövetség közölte, hogy delegációjának három tagja –két bokszoló és a csapatvezető – koronavírussal fertőződött meg a brit fővárosban rendezett viadalon.

A horvát N1 televízió értesülése szerint a nehézsúlyú Toni Filipi a megbetegedett horvát bokszoló, az egyik edző pedig Tomo Kadic. Marko Marovic, a horvát szövetség főtitkára hozzátette, ezenkívül még egy tréner szervezetében mutatták ki a koronavírust, és az orvosi szakértők szerint a legvalószínűbb, hogy Londonban kapták el a betegséget.

A török szövetség elnöke, Eyup Gozgec keményen bírálta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB), amiért szerinte nem szabadott volna megrendezni a viadalt, mivel addigra már számos sportesemény elhalasztásáról döntöttek világszerte. Hozzátette: a NOB munkacsoportjának felelőtlensége hozzájárult a fertőzéshez.

A NOB tavaly júniusban vonta meg a Nemzetközi Ökölvívó-szövetségtől (AIBA) a jogot, hogy megszervezze a tokiói játékok boksztornáját. Az AIBA és a NOB vitája hosszú időre nyúlik vissza, a bokszszövetség ugyanis évek óta gazdasági és vezetési válsággal küzd. Éppen ezért a NOB munkacsoportja szervezte meg a londoni kvalifikációs tornát, amely március 14-én kezdődött és egészen 24-ig tartott volna, de végül 17-én félbeszakították. Londonban 40 országból 350 sportoló, köztük több magyar indult, az 57 kilós Gálos Roland kvótát is szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik