Erdei Zsolt be akar törni az amerikai piacra

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.10.20. 12:57
null
Erdei Zsolt (jobbra) veretlenül akar visszavonulni (Fotó: Korponai Tamás)
Egy nap híján pontosan egy évvel eddigi utolsó mérkőzését követően visszatér Erdei Zsolt, a Bokszvilágszervezet (WBO) korábbi félnehézsúlyú világbajnoka, aki november 20-án az Egyesült Államokban lép kötelek közé. A kenyai Samson Onyango Ngao elleni nyolcmenetes összecsapással a 36 éves magyar versenyzőnek az a célja, hogy megismerjék a tengerentúlon.

„Ez nem csak egy felhozó mérkőzés, ugyanis a legfontosabb, hogy betörjünk az amerikai piacra, hogy megismerjék a nevemet – nyilatkozta szerdai sajtótájékoztatóján Erdei Zsolt. – Mindenki, aki nagy név a szakmában, ki van tűzve mint lehetséges ellenfél. Remélem, hamar elérjük, hogy találkozzak olyan öklözőkkel, mint például Roy Jones, Chad Dawson vagy Bernard Hopkins.”

„Szenvedélyes bokszoló vagyok, szeretek harcolni, ez Európában jól is ment. Ez egy következő lépés, úgy érzem, sok mindenre képes vagyok. Akikkel szeretnék megmérkőzni, azok rendkívüli bokszolók, de szerintem ez kissé fel van fújva. Éppen ezért szeretném kipróbálni magam, hogy igazam van ebben vagy sem. Szeretnék mindenkit legyőzni, és veretlenül visszavonulni” – tette hozzá a Madár becenévre hallgató Erdei.

A világbajnok hozzátette: amerikai sikerességéhez valószínűleg kissé változtatni kell majd a technikáján, ugyanis a tengerentúlon általában népszerűbbek a „verekedők”.
„Harcolni kell majd, sorozatokat ütni, de persze a legnagyobb fegyvereimet, mint például a balegyenesek, ki kell használnom” – mondta Erdei.

Novemberi ellenfele, Samson Onyango Ngao kenyai születésű ökölvívó, 39 éves, 187 centiméter magas. A Kalapácsnak becézett öklöző 26 profi mérkőzéséből 20-at megnyert (ebből 13 K. O.), hatszor kapott ki.

„Elég kellemetlen stílusú az ellenfelem, persze nem tartozik a legkeményebbek közé. Én egy évet kihagytam, kicsit be is rozsdásodtam, ezt éreztem a felkészülésem elején. Azért folyamatosan edzésben tartottam magam, de az ember másképpen készül, ha van konkrét időpont is” – fűzte hozzá Erdei, aki 91 kilogrammosan kezdte újra a tréningeket, mostanra azonban már lement 81 kilóra a testsúlya.

Erdei elmondta: a kihagyás ellenére olyan jó állapotban érzi magát, hogy már holnap kiállna Onyango ellen, igaz, jól jön még neki az a négy és fél hét, amely hátra van a találkozóig.
A mérkőzést Atlantic Cityben vívják, a Paul Williams–Sergio Martinez WBC-világbajnoki címmérkőzés előtt.

A sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentették, hogy a német Universum Box Promotion klubtól júliusban búcsúzó korábbi világbajnok Erdei három mérkőzésre (további két összecsapás opciós lehetőségével) szerződést kötött az egyik legismertebb amerikai promóterrel, Lou DiBellával, aki többek között Bernard Hopkins találkozóit is szervezi.

„Nagyon hosszú tárgyalásfolyamat előzte meg ezt a kontraktust, a négy legnagyobb amerikai promóterrel voltunk kapcsolatban, végül Lou DiBellával megegyeztünk” – mondta Christof Hawerkamp, Erdei menedzsere.

Az amatőrként olimpiai bronzérmes, a hivatásosok között két súlycsoportban is világbajnoki övet szerző Erdei hozzátette: egyelőre nem tudják, hogy a második találkozóra mikor kerül sor, ám várhatóan márciusban vagy áprilisban lép újból kötelek közé.

A szerződés anyagi részleteiről nem szóltak, ám Hawerkamp így fogalmazott: „DiBella olyan kontraktust kötött Erdeivel, amelyet ritkán tesz európai ökölvívóval.”

Erdei 31 profi mérkőzésén 17-szer nyert kiütéssel, legutóbb tavaly novemberben lépett ringbe. Akkor az olasz Giacobbe Fragomeni legyőzésével szerezte meg a Bokszvilágtanács (WBC) cirkálósúlyú övét. Azt megelőzően mintegy hat éven át volt a WBO félnehézsúlyú királya, címét 11-szer védte meg.

ERDEI MÁR AZ AMERIKAI MECCSEKRE FIGYEL
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik