Boksz: újabb Golovkin-KO – beállította Hopkins rekordját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.06. 10:12
null
Golovkin 20. alkalommal védett meg a világbajnoki címet (Fotó: Twitter)
Mint arra előzetesen számítani lehetett, a kazah Gennagyij Golovkin (38–0–1, 36 KO/TKO) könnyedén védte meg a WBA/WBC/IBO középsúlyú címeit szombat este (az IBF szervezet nem ismerte el a találkozót világbajnoki címmérkőzésnek, így annak trónja nem került terítékre). Ellenfele a néhány hetes felkészüléssel (a pozitív doppingtesztet produkáló Saúl „Canelo” Álvarez helyére) beugró, közel két éve inaktív Vanesz Martiroszjan (38–3–1, 21) volt.

Az Örményországban született amerikai nem volt megijedve a naturálisan erősebb Golovkintól, bátran támadott az első menetben és hosszú karjaival rendre megelőzte a kissé hanyagul védekező bajnokot.

Golovkin próbálta nyomás alatt tartani ellenfelét, ám Martiroszjan nem engedte megfélemlíteni magát és a menet végén egy jobbossal keményen keresztbe verte az előre mozgó kazahot. A jobbost bal-jobb-bal-bal követte, amitől Golovkin hátramenetbe kapcsolt és elismerően bólintott Martiroszjan kombinációjára.

A második menetre agresszívebben jött ki Golovkin és rögtön az elején egy jobbegyenessel majd egy felütéssel meg is kínálta ellenfelét, aki a dulakodást követően térdre rogyott. Jack Reiss vezetőbíró nem ítélte leütésnek az esetet, de Martiroszjan feltehetően megérezte Golovkin erejét.

Az örmény továbbra is bátran küzdött, ám a menet közepénél egy jobbcsapottat követően a köteleknél beszedett tiszta találatoktól padlózott és Reiss vezetőbíró kiszámolta a harcképtelen Martiroszjant.

Golovkin ezzel beállította Bernard Hopkins rekordját, 20. alkalommal védte meg a világbajnoki címeit.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik