Boksz: nagy csavar az ügyben – visszatérhet Tyson Fury

Vágólapra másolva!
2017.12.13. 11:16
Jó hír érkezett a korábbi nehézsúlyú bajnok Tyson Fury rajongói számára.

Mint ismert, az ökölvívónak hétfőn lett volna jelenése az UKAD (Egyesült Királyság Antidopping-szövetség) előtt, hogy megpróbáljon valami épkézláb magyarázatot előadni a 2015 év elejére datálódó pozitív doppingtesztjéről.

A már két éve inaktív bokszoló azonban nem jelent meg a bizottság előtt, amely a keddi napon állt elő hivatalos közleményével, amelyben azt állították, hogy Fury beleegyezett egy kétesztendős eltiltásba.

A csavar a dologban pedig az, hogy az eltiltás visszamenőleges hatályú, magyarán Fury az inaktivitása alatt (tudtán kívül) már le is töltötte a büntetését, így szabad a pálya neki, és innentől akkor bokszol, amikor akar, illetőleg amikor majd ráfér a derekára a mez.

Tyson kuzinjának, Hughie Furynak az esete még érdekesebb: az UKAD szerint most őt is felmentették, ami annak fényében furcsa, hogy az ő mintája is akkorra datálódik, mint unokatestvéréé, viszont 2016-ban két meccse is volt, idén szeptemberben pedig világbajnoki címért bokszolt Joseph Parker ellen.

Fury egyébként hozta a tőle megszokott formát, közösségi oldalán már üzent is Anthony Joshuának: „Merre vagy, fiú? Eljövök érted.”

www.profiboksz.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik