Boksz: módszeres kivégzés orosz módra Kovaljov címmeccsén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.26. 11:52
null
Kovaljov háromszor ütötte le ellenfelét
A New York-i Madison Square Gardenben, a WBO félnehézsúlyú világbajnoki címéért csapott össze a két vereséggel érkező korábbi bajnok, Szergej Kovaljov (31–2–1, 27 KO) és az ukrán Vjacseszlav Sabranszkij (19–2–0, 16 KO). Az orosz a második menetben harmadszor is padlóra küldte ellenfelét, így elhódította a világbajnoki övet.

A mérkőzés előtt nagy kérdés volt, hogy az új edzővel készülő Kovaljov mennyire tört meg a vereségektől, és bár meggyőző teljesítményt nyújtva, hamar lerendezte aktuális ellenfelét, nem töltött elég időt a ringben ahhoz, hogy kiderüljön a jelenlegi állapota.

A mérkőzés nyitó felvonásában, alig 2 perccel a kezdést követően egy nagy, halántékon landoló jobbkezessel sikerült padlóztatni az ukránt, aki ekkor még folytatni tudta a találkozót.

A 3. percben egy jobbhorog-balfelütés kombinációtól megrogyott Sabranszkij, Kovaljov pedig ismét padlóztatta bajban lévő riválisát. A menet letelt, és a második etap elején a ringorvosok közelebbről is megvizsgálták Sabranszkij, akit alkalmasnak találtak a folytatásra.

Az ukrán úgy tűnt, átvészelte a nehéz perceket és egy balegyenessel ki is billentette az egyensúlyából Kovaljovot, ám a menet vége előtt egy perccel ismét a padlón találta magát. Kovaljov nem rohanta le egyből Sabranszkijt, de pillanatokkal később egy bal-jobbegyenessel ismét megrogyasztotta ellenfelét, majd néhány kemény bekapott pofon után Harvey Dock vezetőbíró beszüntette a találkozót (TKO).Ezzel Kovaljov megszerezte aWBO gazdátlan, félnehézsúlyú világbajnoki övét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik