Boksz: megvan, mikor csap újra össze Golovkin és Álvarez

Vágólapra másolva!
2018.06.14. 11:34
Szeptember 15-én rendezik meg az év egyik legnagyobb érdeklődéssel várt ökölvívómeccsét, a Gennagyij Golovkin–Saúl Álvarez középsúlyú profi világbajnoki címmérkőzést.

A két bokszoló tavalyi találkozójának a visszavágójára Las Vegasban kerül sor. A 2017-es év talán legjobb meccse döntetlennel végződött, így a kazah Golovkin megtartotta a Boksz Világtanács (WBC), a Boksz Világszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) vb-övét.

A második mérkőzést eredetileg május 5-én vívták volna, ám a mexikói Álvarez doppingügybe keveredett, és felfüggesztették a versenyzési jogát. A közép-amerikai öklözőt – akinek egy vizsgálat során klenbuterolt találtak a mintájában – a nevadai sportbizottság augusztus 17-ig tiltotta el, így nincs akadálya, hogy szeptember 15-én Las Vegasban megküzdjön Golovkinnal.

Golovkin májusban – Álvarez helyett – az amerikai Vanes Martirosyannal mérkőzött meg, és kiütéssel győzött. Ugyanakkor június elején az IBF-övét elveszítette, miután nem volt hajlandó a szervezet hivatalos kihívójával, az ukrán Szerhij Gyerevjacsenkóval bokszolni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik