Bajnokok reggelije: Húsz évig rosszul fogyasztottam – Erdei Zsolt

Vágólapra másolva!
2020.10.05. 09:57
null
Remek volt a hangulat a konyhában (Fotó: Tumbász Hédi)
Főzünk és beszélgetünk. Az utóbbi években a mentális és fizikai  felkészülés egyik alappillére lett a megfelelő étrend kiválasztása és betartása. A Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában utánajárunk, hogy Magyarország élsportolói milyen táplálkozási szokásokat követnek a versenyszezonban és azon kívül. Ebben a részben reggeli helyett igazi magyaros ebédet készítünk el egy igazi legendával és példaképpel, az amatőr és profi világbajnok ökölvívó Erdei Zsolttal.

Erdei Zsoltot, az amatőr és profi világbajnok ökölvívót aligha kell bemutatni bárkinek is. Most viszont egy teljesen új arcát mutatta meg, ugyanis a Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában a konyhai tudására voltunk kíváncsiak. Számításainkkal ellentétben nem kifejezetten sportos étellel érkezett…

„Nem egy diétás ételt hoztam, és nem olyat, amelyet a felkészülési, hanem inkább a bűnözési fázisban fogyaszt a sportoló. Én szeretem az olyan ételeket, amik jobban csúsznak, ezért esett a választásom a csülökpörköltre, ráadásul időnk is van mellette nyugodtan beszélgetni.”

A magyar ökölvívó-legenda nemcsak a főzési szokásairól, a családjáról és a karrierjéről beszélt, hanem arról is, ha visszamehetne az időben, táplálkozás szempontjából mit csinálna másképp.

„Én harminc éven keresztül voltam aktív, abból nagyjából húsz-huszonöt évig rosszul fogyasztottam. Nekem nem volt olyan ember, aki megmondja, hogyan kell táplálkoznom helyesen, erre a pályafutásom végén jöttem rá. Rengeteget számít az, hogy milyen minőségű táplálékot fogyaszt egy sportoló.”

Hogy milyen étrend változtatta meg Erdei Zsolt teljesítményét utolsó éveiben? Kiderül a Bajnokok reggelije című sorozatunk első epizódjából.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik