Vitorlázás: Érdi továbbra is vezet az olimpiai tesztversenyen

Érdi Mária a második versenynap után is vezeti a női Laser Radial hajóosztály olimpiai tesztversenyét Enosimában, a jövő évi tokiói ötkarikás játékok sportági viadalainak színhelyén.

Vitorlázás: nem szerzett kvótát Gyapjasék egysége a 470-es vb-n

A Japánban, Enosimában zajló vb-n a magyar testvérpár a 21. helyen végzett, hat olyan ország hajója is eléjük került, amely még nem rendelkezett tokiói indulási joggal – a vb honlapja alapján. Az olimpiai kvalifikációs vb-n négy tokiói hely talált gazdára. A tavalyi vb-n nyolc nemzet párosa jutott kvótához, Gyapjasék akkor a 16. helyen végeztek, a nemzetek közötti sorrendben a tizenegyedikek voltak.

Vitorlázás: Gyapjasék még mindig kvótás helyen a 470-es s vb-n

Nyolc futam után a még olimpiai kvótát érő 15. helyen áll a Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor páros a vitorlázó 470-es világbajnokságon.

Vitorlázás: kvótát érő helyen áll Gyapjasék egysége a vb-n

Öt futam után az olimpiai kvótát érő 9. helyen áll a Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor páros a vitorlázó 470-es világbajnokságon.

Vitorlázás: Gyapjasék futamot nyertek a 470-es vb-n

Két futam után az olimpiai kvótát érő második helyen áll a Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor páros a vitorlázó 470-es világbajnokságon.

Vitorlázás: Érdi Mária 23. lett a Laser Radial vb-n

Érdi Mária a 23. helyen végzett a vitorlázó Laser Radial világbajnokságon Japánban.

Vitorlázás: megtartották a Kékszalag díjkiosztóját – fotó

Szombat délután megtartották a balatoni Kékszalag vitorlásverseny díjkiosztóját, amelynek során Petrányi Zoltán kormányos és a Racing Django győztes egysége megkapta a győztesnek járó porcelánvázát és a Kékszalagot.

Vitorlázás: a Kékszalag győztese pezsgővel várta az utolsót

A Kékszalag vitorlásversenyen abszolút győztes Racing Django legénysége egy megható pillanattal is emlékezetessé tette az idei balatoni viadalt, amikor a limitidőn belül utolsóként szombat reggel 8 óra 50 perckor befutó Sunset nevű hajó legénységét pezsgővel várta a célvonalnál, majd a hajóra átszállva közösen ünnepelték a verseny végét.

Vitorlázás: Ez színtiszta észjáték volt – vallja a Kékszalag-győztes

A Racing Django győzelmével ért véget a gyenge szeles Kékszalag: a Petrányi Zoltán kormányozta hajó hajnali fél egykor, az 561 induló közül elsőként ért célba Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülőversenyén.

Kékszalag: Litkey a 14. sikerre hajt, de nagy csatára készül

Hat-hétszáz hajót várnak Európa leghosszabb tókerülő versenyére, a csütörtökön rajtoló  Kékszalagra, amelyet 1934-ben rendeztek meg először, s az nyeri, aki a leggyorsabban vitorlázza körbe a Balatont. A nagymenők szerint öt-hat esélyes van a végső győzelemre.

Vitorlázás: Nanushka is vízre száll az 51. Kékszalagon

Az 51. Kékszalag vitorlásversenyen rajthoz áll a Nanushka Sailing Team is Európa legnagyobb tókerülő versenyén, 2019. július 18–20-án. A csapat tagjai között olyan ismert nevek szerepelnek, mint Váradi Szabó János és Petheő Tamás többszörös magyar katamarán bajnok páros, de a legénység többi tagja, Jankovics Gábor, Horváth Áron és Goszleth Marcell is többszörös magyar bajnoki címmel illetve kiváló nemzetközi eredményekkel rendelkező vitorlázók. A fiúk egy nem mindennapi katamaránnal szállnak versenybe, mely a Nanushka nevet kapta – áll a csapat lapunkhoz eljuttatott közleményében. 

Vitorlázás: Vadnai Benjamin olimpiai kvótát szerzett

Vadnai Benjamin olimpiai kvótát szerzett kedden a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs vitorlázó Laser-világbajnokságon.

Vitorlázás: Vadnai Benjámin 16. a záró nap előtt

Vadnai Benjamin a 16., testvére, Jonatán pedig a 30. helyen áll a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs vitorlázó Laser-világbajnokságon, melyen előbbi így jelenleg a második az ötkarikás kvótát még nem szerzett nemzetek rangsorában.

Vitorlázás: Litkey Farkas kékben látja a világot

Motivált. Ennyi év és ennyi győzelem után is. Litkey Farkas eddig 13 alkalommal győzedelmeskedett Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyén, a Kékszalagon. Most ráhajt a tizennegyedikre is.

Vitorlázás: Lillik Ákosék nyerték meg a Keszthely–Kenesét

Szoros versenyben a Lillik Ákos vezette Nelson Flottalízing nevű vitorlás nyerte a Keszthely-Kenese szólóversenyt, amely vasárnap reggel ért véget.

Vitorlázás: Érdi 9. lett a Laser Radial Európa-bajnokságon

Érdi Mária a kilencedik helyen végzett a Laser Radial Európa-bajnokságon, Portóban.

Vitorlázás: Berecz Zsombor ezüstérmes az Európa-bajnokságon

Pályafutása második Európa-bajnoki ezüstérmét szerezte a vitorlázó Berecz Zsombor: a finn dingi osztályban induló magyar világbajnok az Athénban megrendezett versenyen második helyezett lett – számolt be róla a magyar szövetség. A szombati éremfutamon a kilencedik helyen ért célba, amivel biztosította Európa-bajnoki helyezését. A magyar versenyző számos nagy nevet előzött meg, a vert mezőnyben végzett a világranglista élén álló holland Nicholas Heiner és a balatonföldvári 2017-es világbajnok svéd Max Salminen is.

Vitorlázás: Érdi Mária dobogóra szeretne állni Tokióban

A vitorlázó Érdi Mária a jövő évi tokiói olimpián érmes helyezésben bízik, távlati célja pedig az ötkarikás elsőség.

Vitorlázás: Gyapjasék a 15. helyen végeztek a 470-es Eb-n

A Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor páros a 15. helyen végzett a San Remóban rendezett vitorlázó 470-es Európa-bajnokságon.

Vitorlázás: megkezdődött a szezon a Balatonnál

Az idei év az olimpiai felkészülés jegyében zajlik a magyar vitorlázásban – fogalmazott a Magyar Vitorlásszövetség elnöke szombaton Balatonfüreden a Balatoni Évadnyitó Belflex Nagydíj megnyitóján.