Vitorlázás: Berecz Zsombor ezüstérmes az Európa-bajnokságon

Pályafutása második Európa-bajnoki ezüstérmét szerezte a vitorlázó Berecz Zsombor: a finn dingi osztályban induló magyar világbajnok az Athénban megrendezett versenyen második helyezett lett – számolt be róla a magyar szövetség. A szombati éremfutamon a kilencedik helyen ért célba, amivel biztosította Európa-bajnoki helyezését. A magyar versenyző számos nagy nevet előzött meg, a vert mezőnyben végzett a világranglista élén álló holland Nicholas Heiner és a balatonföldvári 2017-es világbajnok svéd Max Salminen is.

Vitorlázás: Érdi Mária dobogóra szeretne állni Tokióban

A vitorlázó Érdi Mária a jövő évi tokiói olimpián érmes helyezésben bízik, távlati célja pedig az ötkarikás elsőség.

Vitorlázás: Gyapjasék a 15. helyen végeztek a 470-es Eb-n

A Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor páros a 15. helyen végzett a San Remóban rendezett vitorlázó 470-es Európa-bajnokságon.

Vitorlázás: megkezdődött a szezon a Balatonnál

Az idei év az olimpiai felkészülés jegyében zajlik a magyar vitorlázásban – fogalmazott a Magyar Vitorlásszövetség elnöke szombaton Balatonfüreden a Balatoni Évadnyitó Belflex Nagydíj megnyitóján.

Vitorlázás: Érdi Mária több nagy nevet megelőzve lett második

A vitorlázó Érdi Mária második lett női Laser Radialban a francia Hyéres-ben megrendezett hagyományos French Olympic Week elnevezésű versenyen – tudatta a Magyar Vitorlás Szövetség szombaton.

Vitorlázás: kettős magyar siker Genovában

Kettős magyar sikerrel zárult a vitorlázók hétvégi genovai világkupaversenye: a Laser Standard hajóosztályban Vadnai Benjamin nyerte meg az utolsó futamot, az éremfutamot, testvére, Vadnai Jonatán pedig az összetettben végzett az első helyen.

Vitorlázás: száz nap múlva rajtol a Kékszalag

Száz nap múlva, július 18-án kezdődik a 51. Kékszalag, Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő vitorlásversenye.

Kopár Istvánt a kihívások éltetik – földkerülés harmadszor is!

Majdnem kilenc hónapot töltött az óceánon teljes elszigeteltségben. Volt, hogy a teljesítőképessége határára ért, de 263 nap alatt megkerülte a földet – immár harmadszor. A vitorlázó Kopár Istvánt a kihívások éltetik.

Vitorlázás: mentorként adná át tudását a földkerülő Kopár István

Kopár István földkerülő vitorlázó – aki márciusban 263 napos út végén negyedikként ért célba a Golden Globe emlékversenyen – mentorként adná át tudását a jövő generációjának.

Vitorlázás: Kopár István negyedik lett a földkerülő versenyen

Kopár István a negyedik helyen ért célba csütörtökön a Golden Globe szóló földkerülő vitorlásversenyen.

Vitorlázás: elsöprő magyar siker a repülőhollandi-vb-n

Világbajnoki címe mellé megszerezte az abszolút legjobb egységnek járó Ezüst Sombrero-díjat is a Majthényi Szabolcs, Domokos András duó az új-zélandi Nelsonban, a vitorlázó repülőhollandi-világbajnokságon – írta a Spartacus Vitorlás Egylet honlapja csütörtökön.

Vitorlázás: jobb, szebb – megújult a Vitorlázás Magazin

A tavasz nem csak az új szezon ígéretét hozza el minden évben, hanem ez a szokásos éves karbantartás, vagy a hajófelújítás ideje is. Így van ez most a megújuló Vitorlázás Magazin esetében is – olvasható a vitorlazasmagazin.hu-n.

Vitorlázás: megvan a Majthényi, Domokos duó 13. vb-aranya!

Megszerezte 13. világbajnoki címét a Majthényi Szabolcs, Domokos András duó az új-zélandi Nelsonban zajló vitorlázó repülőhollandi-világbajnokságon.

Repülőhollandi-vb: Majthényiék az élen négy futam után

Négy futamot követően Majthényi Szabolcs és Domokos András duója áll az élen az új-zélandi Nelsonban zajló vitorlázó repülőhollandi-világbajnokságon.

Budapest a hazai vitorlássport következő állomása

A magyar vitorlázók és a vitorlássport szerelmesei számára a tavalyi év páratlan élményeket és soha nem látott sikereket hozott. Az első hazai ünnep a júliusi Kékszalag volt, melyet 2018-ban 50. jubileumi alkalommal rendeztek meg, és amely rekordszámú, 682 indulót vonzott a Balatonra. (x)

Elismerés: Fa Nándor halhatatlan lett

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete beiktatta tagjai közé Fa Nándor óceáni szólóvitorlázót.

Vitorlázás: Érdi Mária tudatosan készül Tokióra, érmet akar szerezni

Bár a lovagláshoz is van adottsága Érdi Máriának, nem kell megijedni, a tokiói olimpiára készülő vitorlázó nem vált sportágat. A pilisjászfalui Unikornis Lovardában – ahol testvére, Érdi Gabriella lovagol – pusztán a Nemzeti Sport, no, meg némi kikapcsolódás kedvéért pattant lóra.

Berecz Zsombor: A sportkarrieremnek ez volt a csúcsa! Eddig…

Erőssége, hogy sohasem adja fel, hogy vert helyzetből is képes felállni, gyengéje, hogy alapvetően biztonsági játékos, de az utóbbi időben ezen is tudott változtatni. A vitorlázó Berecz Zsombort magabiztosabbá tette a finn osztályban szerzett világbajnoki cím – s nem csupán a vízen, a magánéletben is. Ő szerezte a magyar küldöttség első tokiói kvótáját, s két év múlva szeretne dobogóra állni az olimpián.

Vitorlázás: hatalmas hajrában dőlt el az idei Sydney–Hobart

A Wild Oats XI nevű ausztrál hajó nyerte a 74. Sydney–Hobart vitorlásversenyt, miután – magyar idő szerint csütörtök késő este – elsőként ért célba.