Tenisz: Fucsovics és Babos is megőrizte helyét a ranglistán

Fucsovics Márton, aki a múlt héten igazolt az MTK-hoz, ezen a héten a monte-carlói tornán szerepel, az első ellenfele, hétfőn a grúz Nikoloz Baszilasvili a 17. az ATP rangsorában. A világranglistát továbbra is a szerb Novak Djokovics vezeti. A nőknél sincs sok változás a japán Oszaka Naomi vezet a román Simona Halep és a cseh Petra Kvitová előtt – Babos Tímea maradt a 142., míg Stollár Fanny egy helyet javítva a 145. helyen áll.

Asztalitenisz-vb: bravúr, az Ecseki, Szudi kettős 5. kiemelt

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség közzétette a legújabb világranglistát, ami elsősorban azért érdekes, mert ez alapján készítik el az április 21-én kezdődő budapesti világbajnokság kiemelését.

Tenisz: karriercsúcs! Fucsovics a világranglista 31. helyén

Fucsovics Márton – akinek előző legjobbja a világranglista 35. helye volt – a múlt héten a dubai tornán szerepelt, s a negyeddöntőben a későbbi győztes és 20-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federer állította meg. A 27 éves nyíregyházi játékos a jó szereplésnek köszönhetően egészen a 31. helyig lépett előre. A nőknél Babos Tímea a 102., Stollár Fanny a 122. helyen áll. 

FIFA: élen a franciák az új világranglistán, a mieink az 51. helyen

Két hónap várakozás után elkészült a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) új világranglistája, amelyen a friss világbajnok Franciaország áll az első helyen, az ezüstérmes Horvátország a 4., míg a bronzot szerző Belgium a 2. A magyar válogatott az 51. pozíciót foglalja el.

Tenisz: Fucsovics javított, Babos párosban maradt az élen – világranglisták

Nincs sok változás a legfrissebb női és férfi teniszezők világranglistáinak élcsoportjában és a magyar éljátékosok helyezése sem változott számottevően. Fucsovics Márton egyesben egy helyet javított, míg Babos Tímea egyesben és párosban is őrzi múlt heti helyezését – miközben Stollár Fanny 10 helyet lépett előre.

FIFA-ranglista: a vb-n nagyot bukó válogatott lesz a világelső?

Amint arról mi is beszámoltunk, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség a világbajnokság kezdete előtt néhány nappal bejelentette, hogy az oroszországi torna alkalmából megváltoztatja sokat kritizált világranglistájának számítási módszerét és a jövőben áttér a a magyar származású amerikai sportvezető és fizikus, Élő Árpád által kidolgozott és az ő nevét viselő pontrendszerre és ez alapján állítja majd össze rangsort. Nos, miután a FIFA akkor közzétette azt is, mi alapján számol majd, a világranglistával 2007 óta foglalkozó football-rankings.info kiszámolta, nagy valószínűséggel hogyan is fog festeni a megújult világranglista.

FIFA: jelentősen átalakul a világranglista pontszámítása

Jelentősen átalakul a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) férfi világranglistájának pontszámítása.

FIFA-világranglista: két helyet rontott a magyar válogatott

A magyar válogatott két helyet rontva az 51. a FIFA legfrissebb világranglistáján. Az élen továbbra is Németország áll, megelőzve Brazíliát és Belgiumot.

FIFA-világranglista: egy helyet javított a magyar válogatott

A magyar válogatott egy helyet javítva a 49. a FIFA legfrissebb világranglistáján. Az élen továbbra is Németország áll, megelőzve Brazíliát és Belgiumot.

Tenisz: Babos öt helyet javítva a 39. a világranglistán

Babos Tímea öt helyet javítva a 39. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján. A magyar éljátékos annak köszönheti előrelépését, hogy a döntőig jutott Monterreyben, ahol vasárnap a harmadik helyét megszilárdító Garbine Muguruzától kapott ki.

Jégkorong: a férfiak egy helyet rontottak a világranglistán

A magyar férfi jégkorong-válogatott egy helyet rontott, a női csapat pedig egy helyet javított a világranglistán, amelyet az olimpia után tett közzé a nemzetközi szövetség (IIHF).

FIFA-világranglista: egy helyet rontott a válogatott, élen a németek

A magyar labdarúgó-válogatott egy helyet rontott a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség legfrissebb, januári világranglistáján, jelenleg az 54. helyet foglalja el, miután a történelme első vb-jére készülő Panama megelőzte. Az élen nincs változás a decemberi rangsorhoz képest, továbbra is a világbajnoki címvédő Németország az első Brazília és Portugália előtt.

FIFA-világranglista: Panama és Haiti megközelített minket

A magyar labdarúgó-válogatott változatlanul az 53. a FIFA világranglistáján. A legfrissebb rangsorban Panama (55.) és Haiti (56.) is megközelítette Magyarországot, a két helyet visszacsúszó Japán kárára. A legjobb 20-ban nincs változás, Németország áll az élen továbbra is Brazília és Portugália előtt.

FIFA-világranglista: a luxemburgi vereség ellenére sem rontottunk

A Luxemburgban alulmaradó, Costa Ricát legyőző magyar labdarúgó-válogatott továbbra is az 53. helyen áll a FIFA-világranglistán.

Asztalitenisz: jövő év elejétől jön az új világranglista

Új rendszerű világranglistát alkalmaz 2018 elejétől a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF). A módosítás értelmében egy-egy játékosnál az egy éven belül elért legjobb nyolc eredményt veszik figyelembe, s ez alapján állapítják meg a rangsorbeli pontszámát.

Atlétika: átalakul a sportág, jön a világranglista magyar segítséggel

Bevezeti a világranglistát a Nemzetközi Atlétikai Szövetség a sportágban 2018-ban – olvasható az IAAF pénteki közleményében. Jelentősen átalakítják az atlétika versenyrendszerét, méghozzá magyar segítséggel.

FIFA-világranglista: három helyet rontott a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott három helyet rontva az 59. helyre esett vissza a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) havonta megjelenő világrangsorában.

Tenisz: Fucsovics és Babos is javított – világranglisták

Fucsovics Márton öt helyet lépett előre a férfi teniszezők világranglistáján – a US Openen főtáblás magyar játékos jelenleg a 117. –, míg a szintén a tengerentúli Grand Slam-viadalra készülő Babos Tímea hét pozíciót javítva 59. a nők rangsorában.

FIFA-világranglista: a hollandok ismét előttünk, két helyet visszaestünk

A magyar válogatott két pozíciót visszaesve a 33. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján. Az élen nem történt változás, továbbra is Brazília vezet Argentína és Németország előtt.

Tenisz: Babos Tímea két helyet javított – világranglisták

Babos Tímea két helyet javított, így a 32. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is Serena Williams vezet. A férfiaknál Fucsovics Márton öt helyet rontva a 154., az élen változatlanul a brit Andy Murray áll.