Férfi vízilabda-vl: kőkemény parti, szerb győzelem

Nyolc játékos is idő előtt fejezte be a kemény, de nem brutális mérkőzést, amelyen Szerbia remek harmadik negyeddel fordított, és győzött Horvátország ellen a világliga belgrádi nyolcas döntőjében.

Női vízi világliga: Budapesten lesz a 2019-es szuperdöntő

Budapesten rendezik jövőre a női vízilabda világliga szuperdöntőjét – döntött csütörtökön a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA a kínai Hangcsouban zajló rövid pályás úszó-világbajnokság helyszínén. A magyar pályázat mellett Új-Zéland volt még versenyben.

Férfi vízilabda: 16 góllal győzött a magyar válogatott a világligában

Továbbra is százszázalékos a magyar férfi vízilabda-válogatott a világligában: Märcz Tamás szövetségi kapitány csapata hétfőn 24–8-ra győzte le Máltát Szombathelyen.

Női vízi világliga: tizennégy fős keret a franciák ellen

Tizennégy játékosból álló keretet hirdetett Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a franciák elleni világliga-mérkőzésre.

Vízi: Sokat gondolkodtam, mi volt a 8. hely oka, de... – Pohl Zoltán

Az Európa-bajnokság után a szeptember 11-én kezdődő berlini világkupán száll vízbe ismét tétmeccsen a férfi vízilabda-válogatott. A csütörtök délelőtti edzés után az NSO Tv a csapat két fiatal bekkjével, Pohl Zoltánnal és Nagy Ádámmal beszélgetett. A 23 éves Pohl elmondta, Nagy Viktor „tanácsát” megfogadva átgondolta-e, mi volt az Eb-8. hely oka, és mire jutott. Továbbá kitért arra, miben kell fejlődnie, hogy a bírók ne küldjék ki túl sokszor a medencéből. A 20 éves Nagy többek között ugyancsak arról beszélt, hogyan vehetné fel a versenyt az ellenfelek világszínvonalon pólózó centereivel.     

Vízilabda: Látom a pozitívumokat, de azt is, miért kaptunk ki – Märcz Tamás

Bár két góllal is vezetett a magyar férfi vízilabda-válogatott Montenegró ellen a budapesti világliga szuperdöntőjében, végül 12–9-es vereséget szenvedett. A mérkőzés után Märcz Tamás szövetségi kapitány, valamint Vámos Márton és Angyal Dániel beszélt az NSO Tv-nek a pozitívumokról, a negatívumokról és a tanulságokról is. 

Férfi vízilabda: kikapott Montenegrótól a magyar válogatott

Az utolsó negyed előtt még döntetlenre állt, végül háromgólos vereséget szenvedett a magyar férfi vízilabda-válogatott Montenegrótól a világliga budapesti szuperdöntőjének második fordulójában.

Férfi vízilabda: magabiztos magyar siker a világliga szuperdöntőjében

Magabiztos győzelemmel kezdte meg szereplését a Duna Arénában a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely 12–5-re győzött Ausztrália ellen a világliga-szuperdöntő első fordulójában.

Vízilabda: Märcz Tamás keretet hirdetett a világliga szuperdöntőjére

Märcz Tamás a férfi vízilabda-válogatott pénteki edzése után nevezte meg azt a tizenhárom játékost, aki vízbe ugorhat a Duna Arénában jövő hétfőn kezdődő világliga-szuperdöntőben. Jansik Szilárd sérülése miatt az utolsó pillanatban is változtatnia kellett.

Vízilabda: Ajándékot nem kap senki, Vogel azért védett, mert... – Märcz Tamás

Második világliga mérkőzését is megnyerte a férfi vízilabda-válogatott, a spanyolokat nagy csatában 9–8-ra győzte le Hódmezővásárhelyen. A találkozó után Märcz Tamás szövetségi kapitány többek között a bravúrosan védő Vogel Somáról is beszélt az NSO Tv-nek, Jansik Szilárd pedig elmondta, miért nem ment a gólszerzés emberelőnyből a magyar csapatnak. Emellett szót ejtett arról is, mi a közös célja testvérével, Dáviddal. 

Vízilabda: íme, válogatottjaink menetrendje a világligában

Mint megírtuk, a magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolországgal és Hollandiával, míg női együttesünk a két előbbi nemzet legjobbjai mellett Oroszországgal mérkőzik meg a világligában. Immár azt is tudni lehet – a waterpolo.hu jóvoltából –, hogy csapataink mikor szállnak vízbe.

Női vízilabda: a szuperdöntő nyolc helyéből öt elkelt

Öt válogatott helye már biztos a női vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében, amelyet Sanghajban rendeznek meg június 7. és 12. között. A magyarok a keddi vereséggel messze kerültek a továbbjutástól.

Vízilabda: Benedek Tibor több fiatalt is behívott

Benedek Tibor szövetségi kapitány hétfőn kijelölte a férfi vízilabda-válogatott keretét a Tbilisziben jövõ hét kedden sorra kerülő, grúzok elleni világliga-mérkőzésre.

Vízilabda-világliga: a férfiak a görögökkel egy csoportban

A magyar férfi vízilabda-válogatott Görögországgal, Romániával és Grúziával került egy csoportba a 2015–2016-os világliga selejtezőjében.

Szavazás: hogyan teljesítenek pólósaink a kazanyi vb-n?

Legújabb szavazásunkban arra vagyunk kíváncsiak, hogy olvasóink szerint a világliga nyolcas döntőjében elért hatodik helyezés után vajon mire lehet képes férfi vízilabda-válogatottunk a kazanyi vb-n?

Női vízilabda: az olaszok nyerték a csoportunkat

Bár nem szállt medencébe kedden, eldőlt, hogy a magyar női vízilabda-válogatott a legjobb esetben is csak második lehet világliga-selejtezős csoportjában.

Kirabolták az amerikai pólósokat a Világliga-meccs alatt! Ja, mégsem...

Kis híján „szörnyű" bűncselekmény vetett árnyékot a jenkik második cseljabinszki győzelmére.

Videó: elveszített ötöspárbaj, oda Benedekék veretlensége

Ahogy arról már beszámoltunk, a magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresekkel kikapott az Egyesült Államoktól a világliga nyolcas döntőjének első csoportmeccsén az oroszországi Cseljabinszkban. A csapat először veszített, amióta Benedek Tibor a szövetségi kapitány. Az alábbi videóban megnézheti az ötmétereseket.