Vb 2026: közös ligát szervezhet az USA, Kanada és Mexikó

Közös amerikai-kanadai-mexikói labdarúgóliga szerveződhet annak nyomán, hogy a három ország együtt rendezi a 2026-os világbajnokságot.

Vb 2026: azt hitték a brazilok, titkos a szavazás, botrányt szabadítottak el

Forronganak a dél-amerikai országok labdarúgó-szövetségei, mivel a 2026-os világbajnokság helyszínéről döntő voksoláson Brazília Marokkóra szavazott – holott a CONMEBOL égisze alá tartozó nemzetek nyilvános, írásos dokumentumban jelezték, hogy a (végül győztesnek bizonyuló) amerikai-kanadai-mexikói pályázatot támogatják.

Vb 2026: Maradonának nem tetszik az észak-amerikai rendezés

Diego Maradona élesen bírálta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szerdai döntését, mely szerint az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó ad otthont a 2026-os világbajnokságnak.

Vb 2026: javarészt NFL-stadionokban rendezik a tornát

Javarészt az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) stadionjaiban kerül sor a 2026-os labdarúgó-világbajnokságra, amelynek az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó ad otthont.

Vb 2026: a közös amerikai pályázat nyert – hivatalos

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szerdai, moszkvai kongresszusán bejelentette, hogy az Egyesült Államok, Kanada, Mexikó alkotta CONCACAF-trió ad otthont a 2026-os világbajnokságnak. Ez lesz az első olyan torna, amelyet három ország rendez közösen.

Vb 2018: Putyin is részt vesz a FIFA-kongresszuson

Vlagyimir Putyin orosz elnök is részt vesz a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szerdai, moszkvai kongresszusán, ahol többek között eldől, hol rendezik a 2026-os világbajnokságot.

FIFA: mindkét 2026-os vb-pályázat szavazható, egyelőre nem bővül a mezőny

A 2026-os világbajnoki rendezésre benyújtott mindkét pályázat átment az „utolsó rostán”, így szerdán mindkettőre lehet szavazni a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kongresszusán, melyen viszont nem fognak dönteni a 2022-es vb mezőnyének bővítéséről.

Vb 2026: a FIFA szerint a közös amerikai pályázat a jobb

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) technikai bizottságának értékelése szerint a 2026-os világbajnokság rendezésére beérkezett két pályázat közül az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közös kandidálása jobb, mint Marokkóé.

Vb 2026: Budapesten ismertették elképzeléseiket a pályázók

Budapesten ismertették terveiket, elképzeléseiket a 2026-as labdarúgó-világbajnokságra pályázó országok képviselői.

Vb 2026: rekord nagyságú bevételt ígérnek az amerikaiak

Minden korábbi világbajnokságnál nagyobb profitot termelne a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek (FIFA) a 2026-os torna, ha az Egyesült Államok, Kanada, Mexikó alkotta CONCACAF-trió kapná meg a rendezés jogát – jelentette ki kedden Carlos Cordeiro, az Egyesült Államok labdarúgó-szövetségének első embere. Az USA egyúttal arról is biztosította a FIFA-t, hogy nem lesznek beutazási korlátozások a vb ideje alatt.

Vb 2026: a marokkóiak semlegességet kérnek a FIFA elnökétől

A 2026-os labdarúgó-világbajnokság marokkói pályázatának elnöke, Mulaj Hafid Elalami arra kérte a nemzetközi szövetség, a FIFA elnökét, Gianni Infantinót, hogy tisztességesen játszva maradjon semleges a vb-rendezés elnyeréséről döntő júniusi, nyílt szavazáson.

Vb 2026: az amerikai nagyvárosok nem isznak a mérges kehelyből

Az Egyesült Államok, Kanada és Mexikói közösen pályázik a 2026-as labdarúgó-világbajnokság megrendezésére, múlt pénteken le is adták a kandidátus hivatalos anyagát a nemzetközi szövetségnél (FIFA). Huszonhárom város került fel a lehetséges házigazdák listájára, de a korábban tervezetthez képest több nagyváros is visszalépett.

Vb 2026: nyilvánosak lesznek a pályázatokra leadott szavazatok

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bejelentette, hogy nyilvánosak lesznek a 2026-os világbajnokság házigazdájának kiválasztásakor leadott szavazatok.

Vb 2026: észak-afrikai ország pályázik a rendezésre

Az észak-afrikai Marokkó szövetsége pénteken jelezte, hogy benyújtotta pályázatát a 2026-os labdarúgó-világbajnokság rendezésére.

Vb 2026: Chile más országgal közösen kandidálna

Chile pályázni szeretne a 2026-os labdarúgó-világbajnokság rendezésére, ehhez pedig társakat keres a dél-amerikai kontinensen.

Vb 2026: a tervezettnél két évvel korábban döntenek a helyszínről

A tervezettnél két évvel korábban, már jövőre döntés születik a 2026-os labdarúgó-világbajnokság helyszínéről.

Vb 2026: Haiti és Katar ott lenne, Magyarország nem?

Mint arról korábban beszámoltunk, a FIFA 2026-ra 48 csapatosra bővítené a labdarúgó-világbajnokságot. Európának 16 hely jutna, s Afrika, valamint Ázsia is több kvótát kapna, mint a futballnagyhatalomnak számító Dél-Amerika.

FIFA: 16 hely jut Európának a vb-kibővítési terv szerint

Európa 16 résztvevőt indíthatna automatikusan a 2026-os labdarúgó-világbajnokságon, melynek két helyéért hatcsapatos interkontinentális pótselejtezőt rendeznének – derül ki a nemzetközi szövetség (FIFA) javaslatából, melyet a 2026-tól érvényben lévő, 48 csapatos világbajnokságok földrészek szerinti kvótaelosztására dolgozott ki.

Vb 2026: Átgondolatlan volt a létszámbővítés – Rummenigge

Karl-Heinz Rummenigge szerint meggondolatlan volt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) döntése arról, hogy 2026-ban már 48 csapat vehet részt a világbajnokságon, az általa képviselt európai klubokat tömörítő szervezet (ECA) pedig lépéseket tervez.

FIFA: Infantino három vagy négy országban rendezné a 2026-os vb-t

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke szeretné, ha a 2026-os világbajnokságot három vagy négy ország egyenként négy vagy öt stadionjában rendeznék meg.