Vb 2018: Uruguay és Oroszország is bejutott a nyolcaddöntőbe

Uruguay ezúttal sem remekelt, de Egyiptom után Szaúd-Arábiát is legyőzte 1–0-ra az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, így a házigazdával együtt biztosította a helyét a nyolcaddöntőben. A győztes találatot Luis Suárez szerezte, ő az első uruguayi, aki három világbajnokságon is eredményes tudott lenni.

Vb 2018: nem volt pénze matricákra, megrajzolta őket – kép

Ahogy a legtöbb nyolcéves fiút, a brazil Pedro Henrique Blaco Aroucát is elkapta a matricagyűjtő láz a labdarúgó-világbajnokság előtt, így nagy elánnal vetette volna bele magát a Panini-matricák gyűjtésébe, ám mivel ezt édesanyjával nem engedhették meg maguknak, a kisfiú kreatív megoldáshoz folyamodott – számolt be róla a Globo.

Vb 2018: Fontos a győzelem, de ez megmagyarázhatatlan – Santos

Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya nem volt elégedett csapatával, noha Portugália Cristiano Ronaldo találatával 1–0-ra legyőzte Marokkót a labdarúgó-világbajnokság B-csoportjának második fordulójában. 

Vb 2018: itt az első szurkolói balhé – Belgiumból

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon előzetesen sokan tartottak az orosz, illetve az angol drukkerek esetleges rendbontásától, de eddig a helyi szervezők példásan kezelik a kérdéskört: a vb első hete alatt nem hallottunk ilyen jellegű atrocitásokról szóló híreket. A vb-vel kapcsolatos első szurkolói balhé ennek megfelelően nem is Oroszországban történt.

FFT: Lukaku, aki messzire repítheti a belgákat

Romelu Lukaku bombaformában kezdte az oroszországi világbajnokságot, és a segítségével messzire juthat az amúgy is nagyon jó erőkből álló Belgium. De hogyan indult a manchesteri kitérője?

Vb 2018: Pepét megpaskolták – összeesett, mint az üres hurka

A portugál válogatott védője, Pepe nagyon elfáradhatott a Marokkó elleni világbajnoki mérkőzésen, hiszen a 90. percben már nem maradt energiája arra, hogy a hátba veregetés után eltorzult arccal ne essen össze. Jobbulást neki! Reméljük, nem szenvedett maradandó sérülést....

Vb 2018: CR fejese döntött, Portugália legyőzte Marokkót

A portugál labdarúgó-válogatott Cristiano Ronaldo fejes góljával 1–0-ra legyőzte Marokkót az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B-csoportjának második fordulójában.

Vb 2018: pornósztár az oroszok híres szurkolója – képek

„Váratlan” fordulat az oroszországi világbajnokságon! Kiderült, hogy mindenki kedvenc szurkolója, mondhatni az orosz vb Larissa Riquelméje bizony felnőttfilmekben szerepel, értsd: pornósztár.

Vb 2018: a korábbi barcás, aki „közellenség” az USA-ban – ilyen sztoriról ritkán hallani

Nem viselhet olyan melegítőt és nem fogyaszthat olyan üdítőt, mint csapattársai, nem nyilatkozhat a szponzorfal előtt és a mérkőzés embere sem lehet – ezek mind elmondhatók a világbajnokságon részt vevő mexikói labdarúgó-válogatott ikonikus alakjáról, a 39 éves Rafael Márquezről, aki 2017 augusztusában nem mindennapi történetbe csöppent bele.

Vb 2018: Santos egy helyen változtatott a spanyol meccshez képest – kezdők

Egy helyen változott a portugálok kezdőcsapata a spanyolok elleni meccshez képest: Marokkó ellen Bruno Fernandes helyén Joao Mário kezd az oroszországi világbajnokság B-csoportjának második fordulójában.

Vb 2018: a torna után távozik az egyiptomi kapitány – sajtóhír

Lapértesülés szerint Héctor Cúper egyiptomi szövetségi kapitány az oroszországi világbajnokság után távozik posztjáról.

A mexikói szurkolóknak sem ér véget soha az éjjel

Ilku Miklós írása Szentpétervárról.

Vb 2018: CR és Messi is vezet egy-egy statisztikai mutatót

A WhoScored.com statisztikai portál elkészítette a csoportkör első fordulójának összegzését az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A góllövőlistát Cristiano Ronaldo vezeti – akit kedden utolért a két meccs után szintén három gólnál járó Gyenyisz Cserisev –, a legtöbbször Lionel Messi lőtt kapura, míg Mexikó és Anglia két-két játékossal képviselteti magát a statisztikai mutatók élén. Így fest(ett) a helyzet az első forduló után!

„Szalah Isten ajándéka”, de a kulcspasszt ki adja? Ugrott az Aranylabda?

A vb-n már megszokhatták olvasóink, hogy egy-egy, általunk kiválasztott meccsről szakmai elemzéssel is jelentkezünk. Ezúttal az Oroszország–Egyiptom találkozót, és azon belül is Mohamed Szalah világbajnoki debütálását vizsgáljuk meg közelebbről. A mérkőzés, illetve Szalah példája ékes bizonyítékát adja a labdarúgás egyik alapszabályának: egyedül nem megy...  

Vb 2018: a védő számára hamar befejeződött a torna

Pak Dzsu Hóra az első csoportmérkőzésen elszenvedett combizomsérülése miatt a labdarúgó-világbajnokság további részében már nem számíthat a dél-koreai válogatott.

Vb 2018: ebéd Ronaldónál? Volt csapattársa szerint nem jó ötlet

Az oroszországi világbajnokság kapcsán kérdezte az egyik brit tv-csatorna Patrice Evrát azokról az időkről, mikor csapattársak voltak Cristiano Ronaldóval a Manchester Unitednél. A francia játékos pedig elmondott néhány érdekes történetet.

Vb 2018: úgy rúgtunk, mint C. Ronaldo, aztán úgy buktunk, mint egy lúzer – videó

Belvárosi Foci Mozi a Szabadság téren, illetve Margitszigeti Vb Klub: két hely, ahová jó ötlet elmenni a haverokkal labdarúgó-világbajnoki meccset nézni. Azt is megmutatjuk, hogy miért, hiszen az NSO Tv megnézte, mivel lehet elütni az időt a félidőben vagy a mérkőzések között. Megkóstoltunk néhány ételt, tartottunk sörtesztet, lemásoltuk Cristiano Ronaldo szabadrúgásait, aztán bemutattuk valószínűleg az egész vb leglúzerebb sportfogadását.

Vb 2018: Tíz-tizenkét rossz perc miatt veszítettünk – Cúper

Fegyelmezett taktikájának és a jó felkészülésnek tudható be az orosz labdarúgó-válogatott jó játéka a hazai rendezésű világbajnokságon, mondta Sztanyiszlav Csercseszov szövetségi kapitány az Egyiptom elleni újabb győzelmet követően.

Vb 2018: 17 meccs, öt öngól – új világbajnoki csúcs születhet!

Elképesztő mennyiségben potyognak az öngólok az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, hiszen az eddigi 17 összecsapáson már ötöt is feljegyezhettünk – csupán egyre vagyunk a rekordtól. Ennek kapcsán kicsit elmélyedtünk a vb-öngólok kapcsán: kié az első? Kié a legkorábbi és a legkésőbbi? Melyik csapat jött ki „belőlük" a legjobban és legrosszabbul?


HIRDETÉS