Vízi Eb: Ezt máshogy nem is lehetett volna megkoreografálni – Vári

Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) elnöke szerint mindkét válogatott újra megmutatta a vasárnap befejeződött budapesti Európa-bajnokságon, hogy a világ legjobbjai közé tartozik.

Vízi Eb: új időpontban, 19-től elődöntőznek csütörtökön a nők

Új időpontban, 19 órától játszik elődöntőt csütörtökön a magyar női válogatott a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokságon.

Vízilabda: „Akkor leszünk sikeresek, ha megélni, és nem túlélni akarjuk a meccseket”

A magyar női vízilabda-válogatott vasárnap, a horvátok ellen kezdi meg szereplését a budapesti Európa-bajnokságon. Az NSO Tv Gangl Edinával és Gurisatti Grétával beszélgetett a rajt előtt. 

Pólóválogatottunk csillaga tudja, mit várnak tőle és ő mit vár magától

Pazar őszt tudhat a háta mögött, amit a Dunaújváros Magyar Kupa-győzelmével koronázott meg. De Gurisatti Grétának a múltnál jóval fontosabb a jövő, jelesül a januári, budapesti vízilabda Európa-bajnokság.

Vízilabda: Splitben lesz a 2022-es Európa-bajnokság

Split rendezheti meg a 2022-es vízilabda Európa-bajnokságot.

Női vízi Eb: az oroszoké az ötödik hely, a franciák a hetedikek

Csak az első negyed volt szoros az orosz és az olasz női vízilabda-válogatott ötödik helyért vívott csatájában a barcelonai Európa-bajnokságon. A hetedik pozícióért a franciák és a németek küzdöttek meg egymással.

Férfi vízi Eb: Fatovic ököllel ütötte arcon Filipovicsot – videó

Ahogy az lenni szokott, a szerb és a horvát férfi vízilabda-válogatott kíméletlen csatát vívott egymással a barcelonai Európa-bajnokság elődöntőjében is. A játékvezetők négy végleges kiállítást ítéltek az összecsapáson – emellett ketten kipontozódtak – pedig azt az esetet, ami a második negyed elején történt, nem is vették észre.

Vízilabda: Bíró Attila a 4 közé várja csapatát a barcelonai Eb-n

A legjobb négy közé várja csapatát Bíró Attila, a címvédő magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, a szombaton kezdődő barcelonai Európa-bajnokságon.

A főkonzul jelenti: Barcelona készen áll a júliusi vízilabda Eb-re

Kovács Barnabás barcelonai magyar főkonzul szerint a júliusi férfi és női vízilabda Európa-bajnokságot gördülékenyen megrendezi a futballorientált katalán város.

Vízilabda: megfizethető áron a barcelonai Eb-jegyek

Csütörtökön kezdődik a jegyárusítás a júliusi barcelonai vízilabda Európa-bajnokságra, a szervezők szerint „megfizethető árakkal” várják a sportág szerelmeseit.

A védekezés összeállt, fél éve van a támadásokra a pólóválogatottnak

Nagyon fontos volt ez az Európa-bajnokság férfi vízilabdacsapatunk számára. A kazanyi hatodik hely után a kritikus hangok felerősödtek, amit egy újabb rossz eredmény tovább katalizált volna. Az olimpiai felkészülésnek pedig nyugodt lelkiállapotban kell nekivágni, ez evidens. Jól kellett szerepelnie tehát a magyar válogatottnak Belgrádban. De mit is jelentett ez a jó szereplés?

Vízi Eb: világrekord-nézőszám előtt lett aranyérmes Szerbia

A hivatalos adatok szerint a helyszínen 18 473 néző látta a Szerbia–Montenegró férfidöntőt a belgrádi vízilabda Európa-bajnokságon. Ez világrekord.

Vízi Eb: a franciákkal játszunk a negyeddöntőben

A magyar női vízilabda-válogatott Franciaországgal találkozik a belgrádi Európa-bajnokság szerdai negyeddöntőjében. A találkozó 15.45-kor kezdődik.

Videó: lányok labdával - „Ne éljük túl, hanem éljük meg!”

A magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Merész András szerint az Európa-bajnokság a lányok mellett a stábnak is nagy kihívás lesz. A válogatott Hollandiával, Görögországgal és Nagy-Britanniával szerepel egy csoportban. A hollandokat különösen jól ismerik a lányok, ugyanis június elején együtt táboroztak Dunaújvárosban.

Videó: lányok labdával - „Ne éljük túl, hanem éljük meg!”

A magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Merész András szerint az Európa-bajnokság a lányok mellett a stábnak is nagy kihívás lesz. A válogatott Hollandiával, Görögországgal és Nagy-Britanniával szerepel egy csoportban. A hollandokat különösen jól ismerik a lányok, ugyanis június elején együtt táboroztak Dunaújvárosban.

A dobogó a cél mindkét pólócsapatunknál

Vasárnap, a nyitó napi program harmadik párjában, 13 órától csap össze a magyar és a német férfiválogatott a zágrábi vízilabda Európa-bajnokság csoportkörében. Az erősebbik nemnél 12 nemzeti együttes részvételével zajló tornával párhuzamosan, ugyancsak a horvát fővárosban, keddtől medencébe szállnak a nők is: náluk nyolc csapat, köztük a magyar küzd meg a kontinensviadal érmeiért.

A szerbekkel egy csoportban a Kemény-csapat

Az olimpiai bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott a világbajnok szerb, valamint az orosz, a görög, a macedón és a német csapattal lesz egy csoportban az augusztus végi-szeptember eleji zágrábi Európa-bajnokságon.

Kásás Tamás: „Most már csakis az olimpiára kell koncentrálnunk”

Szépen fejezte be szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a spanyolországi Európa-bajnokságon. Kemény Dénes együttese hatalmas csatában verte meg Horvátországot a bronzmérkőzésen. A magyar kapitány szerint a mérkőzés kiváló felkészülés volt az olimpiára, míg Ratko Rudic szerint a mieink csak a szerencsének köszönhetik győzelmüket.